Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung πιάστηκε να "κλέβει" στα benchmarks τηλεοράσεων και υπόσχεται ενημέρωση λογισμικού

    Η Samsung πιάστηκε να σχεδιάζει τις τηλεοράσεις της έτσι ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιδρούν σε δοκιμαστικά μοτίβα που χρησιμοποιούνται από reviewers, ενώ η εταιρεία σε δήλωσή της υπόσχεται να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Οι reviewers και οι φορείς πιστοποίησης χρησιμοποιούν συνήθως ένα παράθυρο 10% για τη δοκιμή HDR, δηλαδή η δοκιμή γίνεται στο 10% της οθόνης. Σε αυτό το παράθυρο μετρώνται οι διαβαθμίσεις από το μαύρο στο άσπρο καθώς και ένα σύνολο χρωμάτων. Η Samsung έχει σχεδιάσει τις τηλεοράσεις της ώστε να αναγνωρίζουν αυτό και άλλα μεγέθη παραθύρων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε reviews, οπότε και η τηλεόραση προσαρμόζει την έξοδο εικόνας της για να κάνει τις μετρήσεις να φαίνονται πιο ακριβείς από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Όταν χρησιμοποιείται ένα μη τυπικό παράθυρο όπως το 9%, ο αλγόριθμος εξαπάτησης δεν ενεργοποιείται, οπότε και η τηλεόραση αποκαλύπτει τα αληθινά της χρώματα. Με λίγα λόγια πρόκειται για σκόπιμη εξαπάτηση, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπλάνησης των κριτικών.

     

    Samsung_QN95B_HDR_Movie_10_slider_2.jpg

     

    Samsung_QN95B_HDR_Movie_9_slider_2.jpg

     

    Το FlatpanelsHD ζήτησε από τη Samsung Korea να σχολιάσει τα ευρήματά μας και ορίστε τι είπε η εταιρεία.

    - "Η Samsung παραμένει προσηλωμένη στην αδιάκοπη καινοτομία για να παρέχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας στους καταναλωτές μας", έγραψε η Samsung HQ σε δήλωση στο FlatpanelsHD. "Για να προσφέρει στους καταναλωτές μια πιο δυναμική εμπειρία θέασης, η Samsung θα παρέχει μια ενημέρωση λογισμικού που θα διασφαλίζει σταθερή φωτεινότητα των περιεχομένων HDR σε ένα ευρύτερο φάσμα μεγεθών παραθύρων πέρα από τα βιομηχανικά πρότυπα."

    Η δήλωση κάνει να ακούγεται σχεδόν σαν η Samsung να επεκτείνει τον αλγόριθμο εξαπάτησης για να καλύψει περισσότερα μεγέθη παραθύρων, αλλά αυτό είναι προφανώς κάτι που θα εξεταστεί ξανά σε μελλοντικές αναθεωρήσεις.

    Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι "σύντομα" θα είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση λογισμικού για το QN95B. Δεν σχολίασε άλλα μοντέλα τηλεόρασης που μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι έχουν ενσωματωμένο τον ίδιο αλγόριθμο εξαπάτησης.

    - "Η ενημέρωση για το S95B έχει πραγματοποιηθεί και η ενημέρωση για το QN95B θα παρέχεται σύντομα", πρόσθεσε η Samsung HQ.


    Πηγή
    Φωτογραφία: flatpanelshd.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.