Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Toshiba επιδεικνύει με επιτυχία σκληρό δίσκο με τεράστια χωρητικότητα άνω των 30TB

      Οι Τεχνολογίες HDD επόμενης γενιάς της Toshiba σπρώχνουν τα όρια της αποθήκευσης

    Η Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation (Toshiba) παρουσίασε πρωτοποριακές εξελίξεις στην τεχνολογία των σκληρών δίσκων (HDD), επιτυγχάνοντας χωρητικότητες αποθήκευσης που ξεπερνούν τα 30 TB. Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε μέσω της εφαρμογής δύο πρωτοποριακών τεχνολογιών εγγραφής: Μαγνητική εγγραφή με υποβοήθηση θερμότητας (HAMR) και μαγνητική εγγραφή με υποβοήθηση μικροκυμάτων (MAMR). Η επιτυχής επίδειξη αυτών των τεχνολογιών σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη εμπορικών προϊόντων που χρησιμοποιούν αυτές τις καινοτόμες μορφές εγγραφής.

     

    Η HAMR, η οποία αξιοποιεί την τοπική θέρμανση του δίσκου με φως κοντινού πεδίου, επέτρεψε στην Toshiba να επιτύχει αξιοσημείωτη χωρητικότητα 32 TB σε 10 δίσκους, ενσωματώνοντας την τεχνολογία Shingled Magnetic Recording (SMR). Η Toshiba σχεδιάζει να ξεκινήσει την αποστολή δοκιμαστικών δειγμάτων HDD με τεχνολογία HAMR έως το 2025, σηματοδοτώντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για λύσεις αποθήκευσης δεδομένων υψηλής χωρητικότητας.

     

    Εν τω μεταξύ, η MAMR χρησιμοποιεί μικροκύματα για να ενισχύσει τις δυνατότητες μαγνητικής εγγραφής, με την Toshiba να επιτυγχάνει την αξιέπαινη χωρητικότητα των 31 TB με τη στοίβαξη 11 δίσκων και τη χρήση της τεχνολογίας SMR μαζί με βελτιώσεις στην επεξεργασία σήματος. Έχοντας πρωτοπορήσει στην επίδειξη της αποτελεσματικότητας της MAMR και έχοντας ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή δίσκων πρώτης γενιάς το 2021, η Toshiba συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας των HDD.

     

    Τα επιτεύγματα αυτά είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ της Toshiba, της Resonac Corporation (κατασκευαστής μέσων HDD) και της TDK Corporation (κατασκευαστής κεφαλών HDD). Μαζί, παραμένουν αφοσιωμένοι στην εξέλιξη των τεχνολογιών HAMR και MAMR για να ανταποκριθούν στις κλιμακούμενες απαιτήσεις αποθήκευσης των υπηρεσιών cloud και των κέντρων δεδομένων. Μια τεχνική διάλεξη που θα διαφωτίσει περαιτέρω αυτές τις ανακαλύψεις θα παρουσιαστεί στο συμπόσιο IDEMA που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου, προσφέροντας πληροφορίες για το μέλλον της καινοτομίας των HDD.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Toshiba
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.