Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Western Digital διασπάται σε δύο εταιρείες, μία με έμφαση στους σκληρούς δίσκους και μία στη μνήμη flash

      Η Western Digital θα διασπαστεί σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες το επόμενο έτος και οι δύο θα επικεντρωθούν στην αποθήκευση

    Πριν από μία εβδομάδα, ακούσαμε φήμες ότι η Western Digital και η KIOXIA ήταν στο κατώφλι της ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας που θα έβλεπε τις δύο εταιρείες να συγχωνεύονται και να δημιουργούν τον μεγαλύτερο κατασκευαστή λύσεων μνήμης flash στον κόσμο. Πριν από λίγες ημέρες, η ιστορία άλλαξε. Η συμφωνία ναυάγησε λόγω των αντιρρήσεων της SK Hynix, ενός ανταγωνιστή και επενδυτή της KIOXIA.

     

    Τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα από τα δύο μέρη, αλλά σήμερα η Western Digital ανακοίνωσε ότι θα διασπαστεί σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες - μία που θα επικεντρωθεί στην αγορά των σκληρών δίσκων και μία στην αγορά της μνήμης flash. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διάσπαση θα "τοποθετήσει καλύτερα κάθε franchise για την εκτέλεση καινοτόμων τεχνολογιών και την ανάπτυξη προϊόντων, την αξιοποίηση μοναδικών ευκαιριών ανάπτυξης, την επέκταση των αντίστοιχων ηγετικών θέσεων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία με ξεχωριστές κεφαλαιακές δομές". Και πρόκειται να συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

     

    Η διάσπαση είναι λίγο περίεργη επειδή μιλάμε ακόμα για αποθήκευση, οπότε από τη μία πλευρά, έχετε την παραδοσιακή Western Digital που κατασκευάζει φυσικούς σκληρούς δίσκους με πλακέτες και κινούμενα μέρη. Από την άλλη πλευρά, έχετε τη Western Digital, η οποία δημιουργεί SSD και λύσεις αποθήκευσης με βάση το Flash στον δημοφιλή και κυρίαρχο τομέα των SSD.

     

    Ο λόγος για τη διάσπαση λέγεται ότι είναι οικονομικός, με πιέσεις από τους επενδυτές (σύμφωνα με το Reuters), εκτός από την αγορά flash που βασίζεται στο NAND και παλεύει να ανακτήσει τη δυναμική της σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Οι τιμές είναι χαμηλές, η παραγωγή είναι μειωμένη και παρόλο που η αγορά αποθήκευσης δείχνει σημάδια ανάκαμψης - εταιρείες όπως η Western Digital αισθάνονται την πίεση.

     

    Η παραδοσιακή αγορά HDD, η οποία διαθέτει λιγότερους παίκτες, μπορεί να φαίνεται λίγο αρχαία από τεχνολογική άποψη, αλλά η άνοδος των κέντρων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων επιχειρηματικών προσπαθειών σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για HDD.

     

    Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς θα ονομάζονται οι δύο εταιρείες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: tweaktown.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.