Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων αγοράζουν όλους τους επεξεργαστές AMD Ryzen

      Ο Ryzen 9 7950X είναι ιδιαίτερα περιζήτητος λόγω της υποστήριξής του για σύνολα εντολών AVX512

    Στην Κίνα, η ζήτηση για κάρτες γραφικών AMD Radeon αυξάνεται σταθερά, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών των κρυπτονομισμάτων, ιδίως του Bitcoin και του Ethereum. Αυτή η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει σε ελλείψεις, με τις αλυσίδες εφοδιασμού να είναι ήδη στα άκρα. Ωστόσο, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς οι μινάρες των κρυπτονομισμάτων (crypto miners), βλέποντας τη δυνατότητα αυξημένων κερδών, έχουν εντείνει την αγοραστική τους δραστηριότητα. Εκτός από τις κάρτες γραφικών, οι εξορύκτες αυτοί, αγοράζουν τώρα τις CPU AMD Ryzen, ιδίως την Ryzen 9 7950X, γνωστή για την υποστήριξη των συνόλων εντολών AVX2 και AVX512, που είναι ζωτικής σημασίας για αποτελεσματικές εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

     

    Ο κάτοχος μιας CPU 7950X μπορεί να αποκομίσει σχεδόν διπλάσιο κέρδος σε σχέση με τη ναυαρχίδα GPU της Nvidia GeForce RTX 4090, εν μέρει λόγω της υψηλότερης τιμής της τελευταίας. Η επικείμενη κυκλοφορία των CPU Zen 5 της AMD έχει αυξήσει την πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού. Οι φήμες αναφέρουν ότι τα τσιπ Zen 5 θα προσφέρουν διπλάσιες επιδόσεις AVX512 σε σχέση με τους προκατόχους τους, καθιστώντας τα ακόμη πιο ελκυστικά για τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων. Τα κινεζικά τεχνολογικά πρακτορεία αναμένουν ότι τα τσιπ Zen 5 θα μπουν σε μαζική παραγωγή μεταξύ Απρίλιο και Ιούνιο, με τις κύριες εκδόσεις να διαθέτουν πυρήνες "Nirvana" και τα εξειδικευμένα τσιπ για εφαρμογές πυκνού υπολογισμού με πυρήνες "Prometheus". Αυτή η πρόβλεψη έχει αυξήσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό για τους επεξεργαστές AMD μεταξύ των εξορυκτών.

     

    Ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για τους επεξεργαστές AMD Ryzen, ιδίως τον Ryzen 9 7950X, οι ελλείψεις έχουν γίνει πιο έντονες τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμη και μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Amazon και η Newegg αντιμετωπίζουν ελλείψεις αποθεμάτων, αναδεικνύοντας το μέγεθος της πίεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε εικασίες και ερωτήματα μεταξύ των λάτρεις της τεχνολογίας, με ορισμένους να αποδίδουν την έλλειψη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και στις μοναδικές δυνατότητες του Ryzen 9 7950X, ειδικά στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εξόρυξης σε περιοχές όπως η Qubic.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.