Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι τηλεοράσεις LCD δεν θα δουν περαιτέρω ανάπτυξη στην τεχνολογία τους

      Οι νέες τεχνολογίες αναμένεται και καταστήσουν την τεχνολογία LCD πιο προσιτή

    Οι ημέρες της έρευνας και ανάπτυξης των LCD έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, σύμφωνα με έναν γνώστη του κλάδου που μίλησε στην Merck KGaA, έναν από τους κύριους προμηθευτές οθονών υγρών κρυστάλλων σε εταιρείες όπως η Samsung και η LG. O λόγος είναι ότι όλα τα νέα χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη ξοδεύονται σε αυτοεκπεμπόμενες οθόνες όπως οι MicroLED και OLED, καθώς και σε τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού όπως η Mini-LED. Όσον αφορά τα πραγματικά εξαρτήματα των οθονών υγρών κρυστάλλων, έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων τους.

     

    Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεοράσεις LED-LCD έχουν πεθάνει; Όχι απαραίτητα. Όπως είδαμε από τις Vizio, TCL, Samsung, LG και Sony, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια ζήτηση για τηλεοράσεις LED-LCD χαμηλότερου κόστους καθώς και για οθόνες LED-LCD. Αυτές θα συνεχίσουν να παράγονται για τα επόμενα χρόνια - και πιθανότατα θα συνεχίσουν να πέφτουν σε τιμές - απλά μην περιμένετε να δείτε πολλές βελτιώσεις σε αυτές σε σύγκριση με τις ακριβότερες αντίστοιχες οθόνες τους.

     

    Πού θα πάνε οι τηλεοράσεις από εδώ και πέρα;

     

    Σύμφωνα με τον Bob Raikes από το Display Daily, όλα αφορούν την ανάπτυξη των OLED. Όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του, 

    Ρώτησα την EMD (η οποία είναι η αμερικανική ονομασία της Merck KGaA και είναι μακράν ο κυρίαρχος προμηθευτής υλικών LC), τι κάνουν για να ωθήσουν τα υλικά LC για οθόνες στο επόμενο στάδιο ... Αναπτύσσουν υλικά LC για παράθυρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και κεραίες, αλλά μας είπαν ότι "δεν υπάρχει καμία έλξη από τους πελάτες" για σημαντική ανάπτυξη υλικών LC. Αυτό δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει - έχω μιλήσει για τη μετάβαση σε OLED και άλλες εκπεμπόμενες οθόνες για το premium άκρο (και αργότερα το mainstream) της αγοράς οθονών εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, μετά από δεκαετίες αναφοράς στις εξελίξεις των LC, χρειάστηκε μια στιγμή για να το συνειδητοποιήσω!

    Όσον αφορά το τι, συγκεκριμένα, επεξεργάζονται οι κατασκευαστές, πρόκειται για την παραγωγή πάνελ QD-OLED για χρήση στις τηλεοράσεις υψηλής ποιότητας της Samsung και της Sony, όπως η Samsung S95C OLED και η Sony A95K OLED, καθώς και για την ανάπτυξη πάνελ PHOLED που χρησιμοποιούν ένα μπλε φωσφορίζον υλικό που έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μπορεί να γίνει πιο φωτεινό από το παραδοσιακό οργανικό υλικό στα πάνελ OLED.

     

    Αναμένουμε να δούμε την καρποφορία αυτών των εξελίξεων μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αρχίσουν να εμφανίζονται στην επόμενη τηλεόραση LG OLED. Μέχρι τότε, αν θέλετε το επόμενο μεγάλο πράγμα στις τηλεοράσεις, θα πρέπει να αρκεστείτε στην καινοτόμο LG G3 OLED που χρησιμοποιεί την τεχνολογία OLED META τρίτης γενιάς της LG Display με συστοιχίες μικροφακών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.