Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι τιμές της Nvidia RTX 4090 αυξάνονται διαρκώς

    Παρά το γεγονός ότι είναι η πιο ακριβή κάρτα γραφικών της Nvidia για απλούς χρήστες, η ζήτηση για την RTX 4090 παραμένει προφανώς υψηλή και έχουμε παρατηρήσει ότι το μοντέλο Founders Edition εξαντλείται σύντομα. Είναι η ταχύτερη κάρτα στη λίστα με τις καλύτερες κάρτες γραφικών, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους ήταν διαθέσιμη στην τιμή ή λίγο κάτω από την τιμή MSRP. Τώρα αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς οι τιμές των καρτών RTX 4090 του συνεργάτη AIB αυξήθηκαν κατά 50 δολάρια τον τελευταίο μήνα. Προς το παρόν, οι φθηνότερες κάρτες 4090 που μπορούμε να βρούμε σε απόθεμα κοστίζουν $ 1.654,99 από το Amazon ή $ 1.649,99 στο Newegg.

     

    Το ιστορικό τιμών του Amazon από το CamelCamelCamel δείχνει ότι η τιμή των "μικρότερων" (μοντέλο αναφοράς) καρτών γραφικών AIB partner RTX 4090 έχει αυξηθεί στην τιμή κατά σχεδόν 100 δολάρια από τα μέσα Ιουνίου έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Αυτό περιλαμβάνει κάρτες όπως οι PNY Verto XLR8 Epic-X, Asus TUF, Zotac AMP! Extreme και Gigabyte Gaming OC. Πολλά μοντέλα δεν πωλούνται επίσης πλέον, αν και δεν είναι σαφές αν έχουν αντικατασταθεί από νεότερες παραλλαγές ή αν εξακολουθούν να παράγονται.

     

    Αλλά ανεξάρτητα από το ποια κάρτα εξετάζετε, κανένα από τα μοντέλα RTX 4090 δεν μπορεί να βρεθεί στην αρχική MSRP των 1599 δολαρίων αυτή τη στιγμή. Οι αυξήσεις των τιμών άρχισαν να συμβαίνουν από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η καταχώριση της Amazon για την Gigabyte Gaming OC έφτασε σε μια ετήσια χαμηλή τιμή των 1.616,43 δολαρίων στις αρχές Αυγούστου, αλλά γρήγορα κλιμακώθηκε η τιμή μέχρι τα 1.699,99 δολάρια μόλις ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος. Η κάρτα TUF της Asus παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά, έχοντας μια ιστορικά χαμηλή τιμή στα 1.699,99 δολάρια στα μέσα Ιουνίου και διατηρώντας το όριο των 1.730 δολαρίων για μερικούς μήνες μέχρι να κλιμακωθεί τελικά στα 1.799,99 δολάρια (με αιχμές μέχρι και 1.819,99 δολάρια) από τον Σεπτέμβριο.

     

    Η μόνη πιθανή εξαίρεση σε αυτή την τιμολογιακή συμπεριφορά είναι η RTX 4090 Founders Edition, η οποία πωλείται αποκλειστικά στο Best Buy και πρέπει να πωλείται στην τιμή MSRP. Ωστόσο, λόγω της ενιαίας τιμής των 1.599 δολαρίων, η κάρτα της ίδιας μάρκας της Nvidia εξαντλείται τακτικά, καθιστώντας τη διαθεσιμότητα ασυνεπή. Οι αυξήσεις των τιμών της RTX 4090 έχουν παρατηρηθεί και στην Ευρώπη, όπου ακόμη και οι τιμές της Founders Edition έχουν αυξηθεί κατά 30 ευρώ από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

     

    Δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχει νέα και αυξημένη ζήτηση για την RTX 4090, αλλά αυτές οι νέες διακυμάνσεις των τιμών συσχετίζονται με τις πρόσφατες ελλείψεις RTX 4090 που ακούσαμε για την Ιαπωνία πριν από δύο εβδομάδες. Το Τόκιο φέρεται να υποφέρει από μαζική έλλειψη RTX 4090 σε ολόκληρη την πόλη, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση της ναυαρχίδας της Nvidia σε απόθεμα οπουδήποτε.

     

    Ανάμεσα σε αυτές τις μέτριες αναπροσαρμογές των τιμών και τα νέα από το Τόκιο, θα μπορούσαμε να δούμε μια παγκόσμια έλλειψη και ακόμα υψηλότερες τιμές αν οι τάσεις συνεχιστούν. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται απλώς για ένα πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού που θα διορθωθεί σύντομα. Άλλωστε, πλησιάζουμε πλέον επίσημα στην περίοδο των γιορτών. Ίσως σύντομα να δούμε ένα σωρό "προσφορές" καρτών RTX 4090 όπου οι τιμές θα πέσουν πίσω στην τιμή MSRP; Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.