Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι GPU επόμενης γενιάς θα φτάσουν πιθανότατα στα τέλη του 2024 με μνήμη GDDR7

      Μνήμες GDDR7 16Gb βρίσκονται στην παραγωγή, ενώ τα 24Gb έρχονται το επόμενο έτος.

    Στην πρόσφατη εκδήλωση GTC 2024, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Samsung και SK hynix έδωσαν μια γεύση από το μέλλον της μνήμης γραφικών με την παρουσίαση των επερχόμενων λύσεων GDDR7. Μαζί με τη Micron και άλλους παράγοντες του κλάδου, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την επικείμενη άφιξη του GDDR7 και την ενσωμάτωσή του στις κορυφαίες κάρτες γραφικών. Η Micron, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσίασε τσιπ στην εκδήλωση, διαβεβαίωσε ότι οι λύσεις GDDR7 της θα είναι έτοιμες για χρήση μέχρι το τέλος του έτους, αξιοποιώντας το οριστικοποιημένο πρότυπο JEDEC GDDR7.

     

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αποκαλύψεις της Samsung και της SK hynix, οι οποίες παρουσίασαν συσκευές 16Gb (2GB). Οι εκπρόσωποι των εταιρειών υπαινίχθηκαν την παραγωγική ετοιμότητα αυτών των τσιπ, που ενδεχομένως θα μπουν σε προϊόντα αποστολής πριν από το κλείσιμο του 2024. Ωστόσο, η απουσία των τσιπ 24Gb (3GB) από την αρχική ανάπτυξη υποδηλώνει ένα πιθανό ντεμπούτο το 2025, δίνοντας έμφαση σε μια προσέγγιση σταδιακής εφαρμογής.

     

    Η αποκάλυψη των λύσεων GDDR7 στο GTC 2024 όχι μόνο τροφοδοτεί την προσμονή για τις GPU επόμενης γενιάς, αλλά εγείρει και ερωτήματα σχετικά με την πιθανή πρόωρη κυκλοφορία τους. Οι εικασίες περιβάλλουν τη σειρά Blackwell της Nvidia, με τις φήμες να κάνουν λόγο για αποστολές σε καταναλωτές πριν από το τέλος του έτους. Ενώ η αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα RDNA 4 της AMD, η δυναμική που παρατηρήθηκε στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης της Blackwell B200, δείχνει προς μια πιθανή κυκλοφορία στα τέλη του 2024 για τη σειρά RTX 50. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τον ιστορικό ρυθμό της Nvidia όσον αφορά τις νέες αρχιτεκτονικές GPU, υποδηλώνοντας ένα σημαντικό άλμα στις επιδόσεις και τις δυνατότητες για τους λάτρεις και τους gamers.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.