Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στέλεχος της Dell επιβεβαιώνει ότι η NVIDIA "Blackwell" B100 δεν χρειάζεται υγρή ψύξη

      Μειώνοντας τις παραμέτρους αστοχίας, η Β100 θα είναι αερόψυκτη

    Η επόμενης γενιάς GPU τεχνητής νοημοσύνης της NVIDIA, η B100 "Blackwell", βρίσκεται πλέον στα χέρια των συνεργατών και πελατών του οικοσυστήματος της εταιρείας για αξιολόγηση, και ένας από αυτούς είναι η Dell. Ο Jeff Clarke, διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας του γίγαντα OEM, μιλώντας σε αναλυτές του κλάδου σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος με τα επερχόμενα τσιπ B100 και B200 της NVIDIA. Το B100 είναι η κωδική ονομασία για την AI GPU που σχεδιάζει η NVIDIA για πρόσθετη κάρτα PCIe και την υποδοχή SXM, η οποία προορίζεται για συστήματα που τροφοδοτούνται από CPU x86, όπως η AMD EPYC ή η Intel Xeon Scalable. Η B200 είναι η παραλλαγή της που προορίζεται για μηχανήματα που τροφοδοτούνται από τους εσωτερικούς επεξεργαστές της NVIDIA που βασίζονται στον Arm, όπως ο διάδοχος της Grace CPU και ο συνδυασμός της με μια AI GPU, που ονομάζεται Grace Hopper (GH200).

     

    Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Clarke για το B100 είναι ότι δεν πιστεύει ότι χρειάζεται υγρή ψύξη και μπορεί να αρκεστεί σε ψύξη υψηλής ροής αέρα όπως το H100. "Είμαστε ενθουσιασμένοι με το τι θα συμβεί στον B100 και τον B200 και πιστεύουμε ότι εκεί υπάρχει πραγματικά μια άλλη ευκαιρία να διακρίνουμε την εμπιστοσύνη της μηχανικής. Ο χαρακτηρισμός μας στη θερμική πλευρά, δεν χρειάζεται πραγματικά άμεση ψύξη υγρού για να φτάσετε στην ενεργειακή πυκνότητα των 1000 W ανά GPU. Αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος με την B200", δήλωσε. Η NVIDIA σχεδιάζει το 2024 το ντεμπούτο της "Blackwell" στο χώρο των GPU AI με την B100, ενώ η B200 προγραμματίζεται για το 2025, ενδεχομένως μαζί με μια νέα CPU.

     

    lPE11nBmSX6FIyIL.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.