Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Chromebook HP και Lenovo αναμένεται να υποστηρίζουν το Steam

    Η HP, η Lenovo, η Acer και η Asus αναμένεται να είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν gaming Chromebooks. Μια αλλαγή κώδικα στο Chromium Gerrit υποδηλώνει ότι οι προμηθευτές εργάζονται σε συσκευές Chrome OS που θα υποστηρίζουν το Steam.

    Τον Ιανουάριο του 2020, η Google είπε ότι θα φέρει το Steam στα Chromebook και το σχέδιο μπορεί να αρχίσει να διαμορφώνεται. Το 9to5Google εντόπισε μια αλλαγή κώδικα το Σάββατο, εμφανίζοντας μια λίστα με τα μοντέλα Chromebook που φαίνεται να υποστηρίζουν το Steam:

    • Acer Chromebook 514 (CB514-1H)
    • Acer Chromebook 515
    • Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W)
    • Asus Chromebook Flip CX5 (CX5500)
    • Asus Chromebook CX9 (CX9400)
    • HP Pro c640 G2 Chromebook
    • Άγνωστο Chromebook από τη Lenovo

    Όταν ρωτήθηκε για την αναφορά, η Acer είπε στην Ars Technica ότι «θα πρέπει να αναθέσουμε στην Google για το σχεδιασμό των ελάχιστων απαιτήσεων για το Steam στο Chrome». Κανένας άλλος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών με τον οποίο επικοινώνησε το ars technica δεν απάντησε μέχρι την ώρα δημοσίευσης του άρθρου. Η Google έχει πει στο παρελθόν ότι πολλοί πειραματισμοί γίνονται στο Chromium Gerrit, επομένως τα πράγματα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά από τη στιγμή που οι αλλαγές θα φτάσουν στους καταναλωτές.

    Τούτου λεχθέντος, τον περασμένο μήνα, το Chromium Gerrit έδειξε επίσης εργασία για υποστήριξη πληκτρολογίου RGB για Chromebook, ένα άλλο σημάδι ότι θα μπορούσαν να έρθουν gaming Chromebook.

    Φαίνεται ότι τα Chromebook θα απαιτούν ορισμένες πολύ δυνατές προδιαγραφές για να τρέξουν το Steam. Επί του παρόντος, οι αναμενόμενες ελάχιστες προδιαγραφές περιλαμβάνουν επεξεργαστή Intel 11th-Gen i5 και 8 GB μνήμης RAM. Όπως σημειώνεται από το 9to5Google, ενδέχεται να προστεθούν και άλλα Chromebook στη λίστα στη συνέχεια, μιας και δεν έχει γίνει επίσημη επιβεβαίωση από κανέναν εμπλεκόμενο, όπως τη Google, το Steam ή άλλες εταιρείες φορητών υπολογιστών. Η δημοσίευση του 9to5Google, έδειξε έναν σύνδεσμο Chromium Gerrit που δείχνει δοκιμές CPU Intel 10th-Gen και AMD.

    Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα τσιπ που βασίζονται σε επεξεργαστές ARM. Αν και δεν υπάρχουν Chromebook με αποκλειστικές GPU της Nvidia, η 9to5Google σημείωσε τις συνεισφορές του Chromium Gerrit από υπαλλήλους της Nvidia που είπε ότι «θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την εικονική μηχανή που θα χρησιμοποιείται από το Steam».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.