Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Την εμφάνισή του έκανε η RTX 4080 Super της Nvidia σε βάση δεδομένων αγανωριστικών PCI

      Η Nvidia θα μπορούσε να ετοιμάζει μια ανανέωση για τη σειρά GeForce RTX 40

    Η Nvidia μπορεί να ετοιμάζει τη μυστηριώδη κάρτα γραφικών GeForce RTX 4080, καθώς ένα γνωστό αποθετήριο αναγνωριστικών PCI έχει στη βάση δεδομένων του ένα τέτοιο προϊόν, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συσκευή έχει καταχωρηθεί σε κάποιο πρόγραμμα οδήγησης, Linux patch, επικύρωση στο GPU-Z ή BIOS. Το προϊόν μπορεί να καταλήξει ως μια πρόσθετη κάρτα μόνο για OEM που διατίθεται από επιλεγμένους κατασκευαστές PC, αλλά τουλάχιστον η Nvidia φαίνεται να το προετοιμάζει, γεγονός που επιβεβαιώνει κάπως τις συνεχιζόμενες φήμες ότι η GeForce RTX 4080 Super έρχεται. Αυτό εξακολουθεί να είναι μια φήμη και ως εκ τούτου πρέπει να λάβουμε τα νέα με επιφύλαξη.

     

    Η Nvidia πρόσθεσε πρόσφατα το 10de:2703 (NVIDIA_DEV.2703), μια καταχώρηση που περιγράφεται ως GeForce RTX 4080 Super στον δοκιμαστικό οδηγό R515, όπως παρατήρησε ο StefanG3D από το LaptopVideo2Go. Το προϊόν λέγεται ότι βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών AD103 της Nvidia, αν και δεν είναι σαφές αν η GPU έρχεται με ενεργοποιημένους όλους τους 10.240 πυρήνες CUDA, διατηρεί τους 9.728 πυρήνες CUDA της GeForce RTX 4080, αλλά υιοθετεί υψηλότερα ρολόγια, ή έχει άλλη διαμόρφωση.

     

    Τώρα, ενώ τα ημιεπίσημα αποθετήρια είναι αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, δεν αποτελούν την απόλυτη αλήθεια, όχι μόνο επειδή δεν είναι επίσημα, αλλά επειδή τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν και οι εταιρείες μπορεί να ακυρώσουν ορισμένα προϊόντα πριν από τη κυκλοφορία τους. Η συγκεκριμένη καταχώριση της συσκευής 10de:2703 που χαρακτηρίζεται ως GeForce RTX 4080 Super προστέθηκε από τον T4CFantacy, σε μια βάση δεδομένων GPU του TechPowerUp με πρόσβαση σε πρώιμες επικυρώσεις GPU BIOS και GPU-Z, όπως σημειώνει το VideoCardz. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο ότι η Nvidia ή/και οι συνεργάτες της εργάζονται σε προϊόντα με την ονομασία GeForce RTX 4080 Super.

     

    Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να κάνουμε εικασίες σχετικά με τις προδιαγραφές της GeForce RTX 4080 Super της Nvidia, αν και θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτή θα βρίσκεται πάνω από την κανονική GeForce RTX 4080 αλλά κάτω από την GeForce RTX 4090, την καλύτερη κάρτα γραφικών που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα. Αν η μονάδα προσφέρει μια μικρή αναβάθμιση των επιδόσεων σε σχέση με τον προκάτοχό της, θα είναι αρκετά καλή για να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των επιτραπέζιων διακριτών καρτών γραφικών. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει την GeForce RTX 4080 Super ένα προϊόν μόνο για OEM που θα απευθύνεται σε κατασκευαστές υπολογιστών που τείνουν να θέλουν "νέες" SKU κάθε χρόνο για να δείχνουν τη διαφορά μεταξύ των σύγχρονων και των περσινών συνθέσεών τους.

     

    Εκτός από την υποτιθέμενη GeForce RTX 4080 Super, ο οδηγός δοκιμής R515 παραθέτει επίσης την H100 SXM5 96GB AI και HPC GPU για υπολογισμούς. Αυτό το μέρος θα χρησιμοποιεί πιθανότατα μνήμη υψηλής πυκνότητας HBM3 ή HBM3E και θα επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε 96 GB, από 80 GB που είναι προσβάσιμα σήμερα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.