Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το 12VHPWR θα αντικατασταθεί από τον σύνδεσμο 12V2x6

      Η NVIDIA έχει στα σκαριά έναν νέο σύνδεσμο τροφοδοσίας, ο οποίος είναι συμβατός με ορισμένα υπάρχοντα τροφοδοτικά

    Η NVIDIA εργάζεται πάνω σε έναν ενημερωμένο σύνδεσμο τροφοδοσίας από τότε που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά προβλήματα με την έκδοση 16 ακίδων (12VPHWR). Οι περιπτώσεις λιωμένων καλωδίων περιορίστηκαν σε ακατάλληλη σύνδεση μεταξύ του τροφοδοτικού ή της GPU που προκαλούσε υπερθέρμανση. Λόγω αυτού του λόγου, ο πρωταρχικός στόχος της αναθεωρημένης έκδοσης ήταν η ενίσχυση των μηχανισμών ασφαλείας που θα μετρίαζαν αποτελεσματικά τέτοιες περιπτώσεις στο ελάχιστο.

     

    01a-Header-Scheme-Old.jpg 01b-Header-Scheme-New.jpg

    Παλιός vs Νέος σύνδεσμος

     

    Η εταιρεία φέρεται να εργάζεται εδώ και μερικούς μήνες πάνω σε έναν νέο σχεδιασμό συνδέσμου. Ο σχεδιασμός με την ονομασία 12V2x6 πρόκειται να διαθέτει πιο τυποποιημένες δοκιμές, ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε έκδοση αυτού του καλωδίου σχεδιάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο νέος σχεδιασμός αποτελεί μέρος των νέων προδιαγραφών PCIe Base 6. Η νέα έκδοση του βύσματος αποτελεί επίσης μέρος των προδιαγραφών CEM 5.1, όπως προτάθηκε από την PCI SIG για τις προδιαγραφές ATX 3.1. Ωστόσο, δεν πρόκειται για τις τελικές προδιαγραφές και τον τελικό σχεδιασμό, αλλά για μέρος του μη δημοσιευμένου προσχεδίου.

     

    Ο σύνδεσμος PCIe Base 6 θα είναι συμβατός με ορισμένους από τους υπάρχοντες συνδέσμους 12VHPWR, αλλά η νέα έκδοση θα έχει διαφορετικές προδιαγραφές με προσαρμοσμένες μετρήσεις συνεχούς ισχύος που ενδέχεται να απαιτούν αλλαγές στο firmware των τροφοδοτικών ή των καρτών γραφικών.

     

    wattage-12v-2x6-1.jpg

     

    Δεν υπάρχουν αλλαγές στις κεφαλές των κεφαλών 12VHPWR και 12V-2×6, οπότε τα καλώδια θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι συμβατά, καθώς και οι δύο υποδοχές θα χρησιμοποιούν τις ίδιες 12 ράγες τροφοδοσίας και τέσσερις ακίδες αίσθησης, οι οποίες αποτελούν πλέον το κύριο σημείο εστίασης για την ενημερωμένη έκδοση. Η πιο προφανής αλλαγή είναι το μήκος των ακίδων, οι οποίες τοποθετήθηκαν πιο πίσω, διασφαλίζοντας ότι λειτουργούν μόνο όταν το καλώδιο είναι πλήρως τοποθετημένο. Επιπλέον, η κωδικοποίηση θα πρέπει να ενημερωθεί σύμφωνα με τα νέα πρότυπα.

     

    02a-Side-Scheme-Old.jpg 02b-Side-Scheme-New.jpg

     

    Η NVIDIA και η PCI-SIG αξιολογούν τώρα δύο επιλογές για το σχεδιασμό του συνδετήρα καλωδίου, ο οποίος δεν έχει επιλεγεί ακόμη. Ωστόσο, το τρέχον σχέδιο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ο νέος σύνδεσμος ενδέχεται να βρει το δρόμο του στις πρώτες κάρτες γραφικών από το επόμενο έτος, ενδεχομένως για αυτό που η NVIDIA ετοιμάζει ως ανανέωση της μεσαίας σειράς.

     

    Αξίζει να προσθέσουμε ότι ο σύνδεσμος 12V-2×6 μπορούσε ήδη να παρατηρηθεί σε ορισμένα τροφοδοτικά στην Computex τον περασμένο μήνα. Η MSI παρουσίασε το νέο κίτρινο βύσμα που φαίνεται ότι σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στο νέο πρότυπο, όπως υποδεικνύει η νέα ετικέτα του τροφοδοτικού.

     

    MSI-YELLOW-CABLE-3-1.jpg


    Πηγή
    Φωτογραφία: Igor’sLAB
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.