Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Banana Pi αποκαλύπτει ένα νέο ισχυρό board

    Το Banana Pi αποκάλυψε μια νέα πλακέτα που μοιάζει με το Raspberry Pi Computer Module 3. Σύμφωνα με το Tom's Hardware, διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, με έως 8 GB μνήμης RAM και 32 GB eMMC. Για να αποκτήσετε πρόσθετες λειτουργίες όπως οι θύρες θα απαιτηθεί η σύνδεση σε ένα carrier board.

     

    MQ7b7HrfJMkSSyun3Uywpb-970-80.jpg.webp


    Στον πυρήνα της πλακέτας Banana Pi βρίσκεται ένα Rockchip RK3588 SoC. Αυτό συγκεντρώνει τέσσερις πυρήνες Arm Cortex-A76 έως και 2,6 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 στα 1,8 GHz στη νέα διαμόρφωση DynamIQ της Arm - ουσιαστικά είναι ένα big.LITTLE σε ένα ενιαίο πλήρως ενσωματωμένο cluster. Χρησιμοποιεί τεχνολογία 8 nm. Το Banana Pi συνοδεύεται από μια Arm Mali-G610 MP4 Odin GPU με υποστήριξη για OpenGLES 1.1, 2.0 και 3.2, OpenCL έως 2.2 και Vulkan1.2. Υπάρχει επίσης μια μηχανή γραφικών 2D που υποστηρίζει αναλύσεις έως και 8K, με δυνατότητα διαχείρισης έως τεσσάρων ξεχωριστώ οθονών (μία από τις οποίες μπορεί να είναι 8K 30FPS) και έως 8 GB μνήμης RAM, αν και το SoC υποστηρίζει έως και 32 GB. Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να διαχειριστεί έως και 128 GB φλας eMMC. Προσφέρει κωδικοποίηση βίντεο 8K 30 fps στους κωδικοποιητές H.265, VP9, AVS2 και (στα 30 fps) H.264.

    Το carrier board είναι τεράστιο με θύρες σε κάθε άκρη. Φαίνεται να είναι περίπου τέσσερις φορές το εμβαδόν της πλακέτας Banana Pi, αν και δεν έχουν δοθεί επίσημες μετρήσεις. Διαθέτει τρία HDMI (η GPU υποστηρίζει την έκδοση 2.1), δύο gigabit Ethernet, δύο SATA, τρία USB Type-A (δύο 2.0 και ένα 3) ένα USB Type-C, micro SD, ακουστικά 3,5 mm, υποδοχές κορδέλας και ό,τι φαίνεται μοιάζει πολύ με υποδοχή micro PCIe 3.0 x4. Η υποδοχή PCIe φαίνεται να έχει οριζόντιο προσανατολισμό, το οποίο δε βολεύει αν υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθεί μέσα σε κουτί. Οι επιλογές λογισμικού περιλαμβάνουν Android και Linux.

    Η πλακέτα αυτή βρίσκεται στο στάδιο του δειγματισμού, οπότε ελπίζουμε ότι θα τη δούμε διαθέσιμη από το κατάστημα Banana Pi αργότερα φέτος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.