Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέο εξαπύρηνο ARM SOC από την Rockchip

    Η Rockchip είχε αποκαλύψει στην CES του Ιανουαρίου ένα νέο εξαπύρηνο ARM SOC, το RK3399. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το νέο αυτό SOC είναι ήδη έτοιμο ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

     

    Η Rockchip έχει έτοιμο για μαζική παραγωγή το νέο της εξαπύρηνο RK3399. Το νέο SOC διαθέτει δύο πυρήνες ARM Cortex A72 και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53. Η ενσωματωμένη GPU του είναι η Mali 864, ενώ υποστηρίζει και dual channel επικοινωνία με την μνήμη για υψηλότερες επιδόσεις. Το chip επιπλέον υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, 4K video playback με hardware decoding για H.265, H.264 και VP9 codecs, HDMI 2.0, δύο USB 3.0 Type C θύρες και Gigabit Ethernet.

     

     

    Το νέο RK3399 της Rockchip αναμένεται να το δούμε σε tablets, notebooks, TV boxes, VR headsets και άλλες συσκευές, μέσα στους επόμενους μήνες. Ειδικότερα όσον αφορά την χρήση του chip σε VR Headsets, σύμφωνα με την Rockchip αυτό προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, χαμηλού latency rendering, και υψηλής ακρίβειας eye tracking.

     

    rk3399-03.jpg

     

    rk3399_02.jpg

     

    rk3399_01.jpg

     

    Πηγή: Rockchip RK3399 hexa-core chip coming soon to tablets, VR headsets and more


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.