Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Linux Foundation ανακοίνωσε την ένταξη της Arm στο OPI Project

      Το OPI Project θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη δεύτερη ετήσια σύνοδο κορυφής SmartNICs στις 13-15 Ιουνίου

    Η ARM εντάχθηκε στο έργο Open Programmable Infrastructure του Linux Foundation, μια πρωτοβουλία με γνώμονα την κοινότητα που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος βασισμένου σε πρότυπα για αρχιτεκτονικές και πλαίσια επόμενης γενιάς που βασίζονται σε τεχνολογίες προγραμματιζόμενων επεξεργαστών όπως οι DPUs (Data Processing Units) και οι IPUs (Infrastructure Processing Units).

    Η ανακοίνωση του Linux Foundation έχει ως εξής:
    "Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 στο πλαίσιο του Linux Foundation και επικεντρώνεται στη χρήση ανοικτού λογισμικού και προτύπων, καθώς και πλαισίων και εργαλειοθηκών, για να καταστεί δυνατή η ταχεία υιοθέτηση των DPUs. Η Arm εντάσσεται σε άλλα κορυφαία μέλη όπως οι Dell Technologies, F5, Intel, Keysight Technologies, Marvell, Nvidia, Red Hat, Tencent και ZTE. Αυτές οι εταιρείες-μέλη συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα σχεδίων και προτύπων που θα διασφαλίζουν ότι οι συμβατές DPUs θα λειτουργούν με οποιονδήποτε διακομιστή.

    Οι DPU χρησιμοποιούνται σήμερα για την επιτάχυνση των εργασιών δικτύωσης, ασφάλειας και αποθήκευσης. Εκτός από τα οφέλη απόδοσης, οι DPU συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας του κέντρου δεδομένων παρέχοντας φυσική απομόνωση για την εκτέλεση εργασιών υποδομής. Οι DPU συμβάλλουν επίσης στη μείωση της καθυστέρησης και στη βελτίωση των επιδόσεων για εφαρμογές που απαιτούν επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Καθώς οι DPUs δημιουργούν έναν λογικό διαχωρισμό μεταξύ των υπολογιστικών εφαρμογών υποδομής και των εφαρμογών-πελατών, βελτιώνεται η δυνατότητα διαχείρισης των φόρτων εργασίας σε διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης και διαχείρισης.

    "Η Arm συνεισφέρει στο έργο OPI εδώ και αρκετό καιρό", δήλωσε ο Kris Murphy, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του έργου OPI και ανώτερος επικεφαλής μηχανικός λογισμικού της Red Hat. "Τώρα, ως πρώτο μέλος, είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουν την ηγεσία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο και την τεχνογνωσία τους στην τεχνική διευθύνουσα επιτροπή και τις ομάδες εργασίας. Η συμμετοχή τους θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία του DPU είναι βελτιστοποιημένα για λύσεις προγραμματιζόμενων υποδομών".

    "Σε όλες τις εφαρμογές δικτύου, αποθήκευσης και ασφάλειας, οι DPU αποδεικνύουν ήδη τα οφέλη της εξειδικευμένης τεχνολογίας επεξεργασίας όσον αφορά την αποδοτικότητα της ισχύος και την κεφαλαιουχική απόδοση", δήλωσε ο Marc Meunier, διευθυντής ανάπτυξης οικοσυστήματος, Infrastructure Line of Business, Arm και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του OPI. "Ως κορυφαίο μέλος του έργου OPI, ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε την τεχνογνωσία μας στον ετερογενή υπολογισμό και να συνεργαστούμε με άλλους ηγέτες του κλάδου για τη δημιουργία σχεδίων λύσεων και προτύπων που θα ανοίξουν το δρόμο για επιτυχημένες εφαρμογές".

    "Η αγορά DPU μας προσφέρει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και να διαχειριστούν οι υπηρεσίες υποδομής", δήλωσε ο Arpit Joshipura, General Manager, Networking, Edge, and IoT, του Linux Foundation. "Με τη συνεργασία μεταξύ των προμηθευτών λογισμικού και υλικού που εκπροσωπούν συσκευές πυριτίου και ολόκληρη τη στοίβα λογισμικού DPU, το OPI Project δημιουργεί ένα ανοιχτό οικοσύστημα για κέντρα δεδομένων επόμενης γενιάς, ιδιωτικά clouds και εφαρμογές ακραίων εφαρμογών"."
     


    Πηγή
    Φωτογραφία: PR Newswire
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.