Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    NVIDIA GeForce RTX 4080 Super: Μια πιο ισχυρή και προσιτή επιλογή

    Η NVIDIA μόλις ανακοίνωσε τη νέα GeForce RTX 4080 Super, την τελευταία προσθήκη στη σειρά RTX 40 της σειράς Ada. Αυτή η ανανέωση στα μέσα του κύκλου έχει ως στόχο να προσφέρει περισσότερες επιδόσεις από τον προκάτοχό της, την αρχική RTX 4080, διατηρώντας παράλληλα μια προσιτή τιμή στα 1.000 δολάρια.

     

    Η RTX 4080 Super είναι εξοπλισμένη με την πλήρη GPU AD103, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ενεργοποιημένους και τους 80 πολυεπεξεργαστές ροής (SM), σε σύγκριση με τους 76 SM που είναι ενεργοποιημένοι στην RTX 4080. Αυτό δίνει στην RTX 4080 Super συνολικά 10.240 πυρήνες CUDA, 320 πυρήνες Tensor, 80 πυρήνες RT, 320 TMU και 112 ROP.

     

    Εκτός από τον αυξημένο αριθμό SM, η RTX 4080 Super διαθέτει επίσης ελαφρώς ταχύτερη μνήμη. Έρχεται με 16GB μνήμης GDDR6X χρονισμένης στα 23 Gbps, σε σύγκριση με τη μνήμη 22,4 Gbps της RTX 4080. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα εύρος ζώνης μνήμης 737 GB/s. Η συχνότητα της GPU έχει επίσης αυξηθεί ελαφρώς, από 2505 MHz Boost Clock σε 2550 MHz. Αυτό θα πρέπει να προσφέρει μια μικρή ώθηση στις επιδόσεις, ειδικά σε απαιτητικά παιχνίδια. Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι η RTX 4080 Super έχει χαμηλότερη συνολική ισχύ γραφικών (TGP) από την RTX 4080, στα 320W. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και να παράγει λιγότερη θερμότητα, καθιστώντας την πιο αποδοτική επιλογή για τους παίκτες που ανησυχούν για την κατανάλωση ενέργειας και τα επίπεδα θορύβου.

     

    Όπως αναμενόταν, η RTX 4080 Super υποστηρίζει όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά της NVIDIA, συμπεριλαμβανομένων των DirectX 12 Ultimate και Ray Tracing. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να παρέχει εκπληκτικά γραφικά και επιδόσεις στα πιο πρόσφατα παιχνίδια, ακόμη και σε ανάλυση 4K με ενεργοποιημένη την ανίχνευση ακτίνων.

     

    Η RTX 4080 Super Founders Edition, η οποία είναι προσαρμοσμένος σχεδιασμός της NVIDIA, θα είναι διαθέσιμη στην τιμή των 1.000 δολαρίων από την ιστοσελίδα της NVIDIA και τους εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές. Οι συνεργάτες τρίτων κατασκευαστών πλακετών θα κυκλοφορήσουν επίσης τις δικές τους εκδόσεις της RTX 4080 Super, οι οποίες μπορεί να έρχονται με διαφορετικά ψυγεία και δυνατότητες overclocking.

     

    Συνολικά, η RTX 4080 Super είναι μια ισχυρή και προσιτή επιλογή για όσους αναζητούν μια κάρτα γραφικών υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να χειριστεί τα πιο πρόσφατα παιχνίδια σε ανάλυση 4K με ray tracing. Οι αυξημένες επιδόσεις, η χαμηλότερη τιμή και η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας την καθιστούν ελκυστική επιλογή για τους παίκτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία του παιχνιδιού τους χωρίς να σπάσουν την τράπεζα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.