Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    YouTuber συρρικνώνει το M1 Mac Mini κατά 78%, χωρίς να θυσιάζει την απόδοση

    Σε ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, ο YouTuber Quinn Nelson από το Snazzy Labs εξηγεί πώς κατάφερε να συρρικνώσει το τρέχον M1 Mac Mini κατά 78% χωρίς να βλάψει την απόδοση, με την αναδιάταξη των εσωτερικών και την αλλαγή του τροφοδοτικού. Όλα τα μέρη οργανώθηκαν μέσα σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωμένο σώμα, στο μοτίβο του μίνι Mac Pro.

     

     

    Ο λόγος που η θεωρητική εξοικονόμηση χώρου είναι τόσο τεράστια είναι επειδή όταν η Apple κυκλοφόρησε τον πρώτο γύρο υπολογιστών Apple Silicon, δεν άλλαξε καθόλου τον βιομηχανικό σχεδιασμό του υλικού. Έτσι, το τρέχον περίβλημα Mac Mini έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε μια CPU Intel και μια μητρική, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να φιλοξενεί τους μεγάλους ανεμιστήρες και τις ψύκτρες που απαιτούνται από το τσιπ της Intel.

    Αλλά με την αποδοτικότητα ισχύος του M1, η Apple έχει το περιθώριο για να κάνει κάτι πολύ πιο δραστικό. Πράγματι, πολλά από τα εσωτερικά του M1 Mac mini είναι απλώς κενός χώρος. Το βίντεο του Snazzy Labs δίνει μια ματιά στο τι είναι δυνατό εάν η Apple είναι πιο φιλόδοξη με το σχέδιο Mac mini επόμενης γενιάς και προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μίνι.
    Μπορείτε να δείτε τα αρχεία CAD και τα σχήματα εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.