Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ανησυχίες και προκλήσεις: Η ΕΕ εξετάζει την επέκταση του αποκλεισμού γεωγραφικών συνόρων στις ψηφιακές πλατφόρμες ροής

    Το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτρέπει την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή να επανεξετάσει την ισχύουσα πολιτική γεω-αποκλεισμού, προτείνοντας την επέκταση των περιορισμών στον τομέα του πολυμεσικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών ροής. Ανησυχία προκαλεί σε ορισμένους κύκλους, που προειδοποιούν ότι η απαγόρευση του γεω-αποκλεισμού θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

     

    Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι ότι οι καταναλωτές που θέλουν να παρακολουθήσουν ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές σε απευθείας σύνδεση περιορίζονται στο περιεχόμενο που τους επιτρέπεται να δουν στη χώρα τους. Αυτό οφείλεται στις συμφωνίες άδειας που βασίζεται η βιομηχανία ψυχαγωγίας. Τώρα, όμως, που ο κόσμος είναι περισσότερο συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, αυτοί οι περιορισμοί γίνονται πηγή αυξανόμενης ανυπομονησίας, η οποία μπορεί να ενισχύσει την πειρατεία.

     

    Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, προτείνεται η αναθεώρηση της ρύθμισης γεω-αποκλεισμού και η ολοκλήρωσή της έως το 2025, με την επέκταση των περιορισμών στον πολυμεσικό τομέα. Παρά τους φόβους της βιομηχανίας, δεν προτείνεται η ανακύκλωση όλων των περιφερειακών αδειών, αλλά η διασφάλιση ότι το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο σε περιοχές όπου δεν είναι προς το παρόν.

     

    Οι προτάσεις επιδιώκουν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και του κοινού. Ορισμένες εταιρείες, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η τελική απαγόρευση του γεω-αποκλεισμού θα θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, ενώ οι συνδρομές για πολλούς καταναλωτές θα μπορούσαν να γίνουν πιο ακριβές. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι ο γεω-αποκλεισμός είναι ουσιώδης για τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες στην Ευρώπη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.