Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Plex εισέρχεται στην αγορά ενοικίασης ταινιών, αξιοποιώντας δεδομένα και συστάσεις για μια ξεχωριστή υπηρεσία

      Η Plex εγκαινιάζει το πολυαναμενόμενο online κατάστημα ενοικίασης ταινιών

    Η πλατφόρμα streaming Plex ανακοινώνει ένα νέο εγχείρημα: ένα κατάστημα ενοικίασης ταινιών. Ξεκινώντας με τίτλους μεγάλων στούντιο και με βάση τα δεδομένα των χρηστών, η Plex στοχεύει να ανοίξει μια θέση σε μια πολυπληθή αγορά.

     

    Μετά την ενίσχυση της χρηματοδότησης κατά 40 εκατομμύρια δολάρια, η Plex διαφοροποιεί τις ροές εσόδων της με μια νέα προσθήκη: μια αγορά ενοικίασης ταινιών. Αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ, η κίνηση αυτή προσφέρει στους χρήστες έναν άλλο τρόπο πρόσβασης σε περιεχόμενο πέρα από τις συνδρομές και τη ροή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, μια κρίσιμη στρατηγική σε μια ασταθή αγορά διαφημίσεων.

     

    Η πλατφόρμα διαθέτει πάνω από 1.000 τίτλους κατά την έναρξη λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων επερχόμενων blockbusters όπως το "Barbie" και το "Aquaman and the Lost Kingdom", ενώ με την πάροδο του χρόνου θα προστεθούν και άλλοι. Οι ενοικιάσεις ξεκινούν από 3,99 δολάρια και οι ταινίες θα εναλλάσσονται σε διαθεσιμότητα, εξασφαλίζοντας μια δυναμική επιλογή.

     

    Ενώ τα σχέδια για μια αγορά ενοικίασης τηλεοπτικών σειρών και ταινιών υπήρχαν εδώ και χρόνια, καθυστέρησαν λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η πανδημία και τα τεχνικά εμπόδια. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα, ωστόσο, επικεντρώνεται αποκλειστικά στις ταινίες, αποκλείοντας προς το παρόν τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις αγορές λόγω των δεδομένων προτίμησης των χρηστών.

     

    Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να παρακολουθήσουν μια ταινία που έχουν νοικιάσει μετά την αγορά, με 48 ώρες για να την ολοκληρώσουν μόλις την ξεκινήσουν. Οι ενοικιάσεις εμφανίζονται στην ενότητα "Συνέχιση παρακολούθησης", εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση. Η Plex σχεδιάζει να επεκτείνει τις συνεργασίες με στούντιο στο μέλλον.

     

    Αντιμέτωπη με τους καθιερωμένους ανταγωνιστές, η Plex πιστεύει ότι η βασική της διαφοροποίηση έγκειται στις δυνατότητες σύστασης. Η Plex αξιοποιεί δεδομένα χρηστών, όπως λίστες παρακολούθησης και συνήθειες κοινωνικής προβολής, για να προτείνει σχετικές ενοικιάσεις, προκαλώντας ενδεχομένως κοινές εμπειρίες με φίλους. Ο διευθύνων σύμβουλος Keith Valory υπογραμμίζει την προηγμένη τεχνολογία εξατομίκευσης και τις διασταυρούμενες συστάσεις περιεχομένου ως σημαντικό πλεονέκτημα.

     

    Αντιμετωπίζοντας πιθανές ανησυχίες σχετικά με το λογισμικό της που διευκολύνει το πειρατικό περιεχόμενο, η Plex διαβεβαιώνει ότι συνεργάζεται με τα στούντιο για να προσφέρει προστασία και υδατογράφημα, διασφαλίζοντας τα πνευματικά δικαιώματα σε περίπτωση αναπαραγωγής μη νόμιμου περιχομένου.

     

    Η αγορά ενοικίασης ταινιών καταφθάνει σε διάφορες πλατφόρμες, όπως έξυπνες τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών και κινητές συσκευές. Το λανσάρισμα αυτό σηματοδοτεί ένα τολμηρό βήμα για την Plex, αξιοποιώντας τις μοναδικές γνώσεις της σχετικά με τα δεδομένα και τη βάση χρηστών για να διαμορφώσει μια θέση στο τοπίο της ενοικίασης ταινιών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.