Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung Display επιδεικνύει μια εύκαμπτη οθόνη και ένα μια οθόνη OLED που ανιχνεύει την υγεία

      Το νέο πάνελ OLED μπορεί να αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και να διαβάζει βασικές ζωτικές ενδείξεις

    Η Rollable Flex είναι μια ενδιαφέρουσα νέα εύκαμπτη οθόνη από τη Samsung Display που μπορεί να ξετυλιχθεί από μόλις 49mm σε 254,4mm, δηλαδή πάνω από πέντε φορές το μήκος της. Η οθόνη παρουσιάζεται στην ετήσια εμπορική έκθεση Display Week στο Λος Άντζελες μαζί με ένα άλλο πάνελ της Samsung που η εταιρεία λέει ότι προσφέρει ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων και αρτηριακής πίεσης στο πάνελ OLED χωρίς την ανάγκη για ξεχωριστή μονάδα.

     

    Εκτός από το μέγιστο και το ελάχιστο μήκος της, οι λεπτομέρειες σχετικά με την Rollable Flex στο δελτίο τύπου της Samsung Display είναι σχετικά λίγες και δεν είναι σαφές ποιο μπορεί να είναι το συνολικό της μέγεθος ή η ανάλυση. Η εταιρεία αναφέρει ότι το πάνελ ξετυλίγεται σε έναν "άξονα σχήματος "Ο" σαν κύλινδρος", επιτρέποντάς του να "μετατρέψει μια δύσκολα μεταφερόμενη οθόνη μεγάλου μεγέθους σε φορητό παράγοντα μορφής".

     

    Η οθόνη Sensor OLED Display, εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρουσες συνέπειες για τα μελλοντικά smartphones. Για αρχή, σε αντίθεση με τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα, η Sensor OLED Display "μπορεί να αναγνωρίσει δακτυλικά αποτυπώματα οπουδήποτε στην οθόνη". Αυτό θεωρητικά θα καθιστούσε πολύ πιο γρήγορο και εύκολο το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

     

    B0phLyUgLD_20230523095842.webp
    Η οθόνη Sensor OLED Display αναφέρει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου με βάση τις μετρήσεις από το δάχτυλό του. Εικόνα: Samsung Display

    Αλλά ίσως πιο ενδιαφέρουσα είναι η ικανότητά της να μετρά τον "καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο στρες" ενός ατόμου από τα δάχτυλα. Η τεχνολογία λειτουργεί διαβάζοντας το φως της οθόνης OLED καθώς η αντανάκλασή του αλλάζει λόγω της "συστολής και χαλάρωσης των αιμοφόρων αγγείων στο εσωτερικό του δακτύλου". Το δελτίο τύπου της Samsung Display δείχνει ότι λειτουργεί με ένα μόνο δάχτυλο, αλλά αναφέρει επίσης την ανάγνωση αυτών των πληροφοριών από δύο δάχτυλα ταυτόχρονα για μια πιο ακριβή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης που λαμβάνεται και στα δύο χέρια.

     

    Όλη αυτή η λειτουργικότητα είναι ενσωματωμένη απευθείας στην ίδια την οθόνη OLED, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή μονάδα όπως οι περισσότεροι σύγχρονοι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν είναι σαφές πόσο ακριβείς μπορεί να είναι αυτές οι μετρήσεις, πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία ή αν μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα με τη χρήση ενός δακτυλικού αποτυπώματος για έλεγχο ταυτότητας. Αλλά η οθόνη Sensor OLED ανοίγει κάποιες ενδιαφέρουσες δυνατότητες για μελλοντικά smartphones που θα μπορούσαν να προσφέρουν χαρακτηριστικά υγείας που συνήθως υπάρχουν σε smartwatches.

     

    Η Samsung Display δεν παράγει άμεσα καταναλωτικές συσκευές, οπότε εναπόκειται σε άλλες εταιρείες ή τμήματα της Samsung να αγοράσουν αυτές τις οθόνες και να τις ενσωματώσουν σε προϊόντα του πραγματικού κόσμου. Αλλά ανακοινώσεις όπως αυτές είναι μια ενδιαφέρουσα ένδειξη για τα είδη των συσκευών που μπορεί να είναι δυνατά τα επόμενα χρόνια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung DisplayΤο νέο πάνελ OLED μπορεί να αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα οπουδήποτε στην οθόνη, καθώς και να διαβάζει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα στρες από τα δάχτυλά σας.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.