Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τους νέους περιορισμούς κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης του Netflix

      Οι χρήστες του Netflix πρέπει να επαληθεύουν περιοδικά τις συσκευές που δεν είναι συνδεδεμένες στην κύρια διεύθυνση IP τ

    Όσο και αν οι κάτοχοι λογαριασμών Netflix φοβούνταν την ημέρα που η εταιρεία επιτέλους καταργούσε την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, η πρώτη γεύση του γίγαντα του streaming για το τι επιφυλάσσει στους χρήστες ήταν τόσο μπερδεμένη όσο και ανησυχητική. Οι πρώτες μη επαληθευμένες αναφορές ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης του Netflix θα απαιτούσε από τους χρήστες να συνδέουν συσκευές στον λογαριασμό τους κάθε μήνα, διαφορετικά η συσκευή θα αποκλειστεί.

    Χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, το Netflix ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξής του την Τρίτη για να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να περιορίσει τους χρήστες από το να μοιράζονται έναν λογαριασμό με άτομα εκτός του στενού τους νοικοκυριού. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε αλλαγές στη σελίδα μετά την αρχική δημοσίευσή της και παραμένει ασαφές πώς θα λειτουργήσουν οι επερχόμενοι περιορισμοί στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

    Όπως φαίνεται στο Wayback Machine, η έκδοση της Τρίτης 31/01/2023 της σελίδας του κέντρου βοήθειας περιγράφει λεπτομερώς πώς "κάποιοι στο νοικοκυριό σας… μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό σας", αλλά όλες οι συσκευές που δεν είναι συνδεδεμένες με αυτήν την "κύρια τοποθεσία" θα πρέπει να συνδεθούν στο οικιακό Wi-Fi , συνδεθείτε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο του Netflix και παρακολουθήστε κάτι "τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες". Οποιαδήποτε συσκευή δεν συνδέεται ενδέχεται να «αποκλείεται από την παρακολούθηση του Netflix».

    Η παλαιότερη σελίδα προσφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα μέσα απεμπλοκής του Netflix, εάν ένας χρήστης ταξιδεύει ή βρίσκεται "μακριά από την κύρια τοποθεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα". Σε περιπτώσεις που ταξιδεύουν οι χρήστες, το Netflix θα τους έδινε έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης στο Netflix για επτά συνεχόμενες ημέρες. Διαφορετικά, η εταιρεία επανέλαβε ότι εάν δεν είστε μέρος των χρηστών, το «νοικοκυριό» θα πρέπει να εγγραφεί για τον δικό του λογαριασμό ή αλλιώς να μεταφέρει τον λογαριασμό του.

    Αυτές οι ρήτρες δεν αποτελούν πλέον μέρος της νεότερης έκδοσης της σελίδας. Από το πρωί της Τετάρτης, δεν υπάρχει αναφορά για  τον περιορισμό των 31 ημερών. Αντίθετα, διευκρινίστηκε ότι όταν μια συσκευή που χρησιμοποιείται εκτός του νοικοκυριού συνδέεται ή χρησιμοποιείται επανειλημμένα, το Netflix θα ζητήσει από τον χρήστη να επαληθεύσει τη συσκευή κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο που αποστέλλεται στο email ή στον αριθμό τηλεφώνου του κατόχου του λογαριασμού. Στη συνέχεια, οι χρήστες πρέπει να εισαγάγουν έναν παρεχόμενο κωδικό εντός 15 λεπτών από την υποβολή αιτήματος για τη σύνδεση.

    Εάν αυτό είναι ήδη μπερδεμένο, η σελίδα γράφει επίσης ότι "Μπορεί να απαιτείται περιοδική επαλήθευση συσκευής".

    Η σελίδα υποστήριξης του Netflix περιγράφει λεπτομερώς πώς οι χρήστες που ταξιδεύουν ή μένουν μεταξύ διαφορετικών κατοικιών «δεν πρέπει» να χρειάζεται να επαληθεύουν τις συσκευές τους. Αν και εάν ένας χρήστης είναι μακριά από τη «κύρια τοποθεσία» για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, μπορεί να χρειαστεί να επαληθεύσει ξανά τη συσκευή.

    Η εταιρεία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη λέξη "νοικοκυριό" για να περιγράψει την άμεση οικογένεια του κατόχου του λογαριασμού, αν και από την αναφορά, η σελίδα που ορίζει "νοικοκυριό" είναι προς το παρόν κενή. Η εταιρεία λέει ότι εντοπίζει συσκευές σε ένα νοικοκυριό που χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP, αναγνωριστικά συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού από συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό. Ωστόσο, οι παλαιότερες εκδόσεις της σελίδας "νοικοκυριό" περιγράφουν λεπτομερώς πώς μπορεί να αλλάξει το νοικοκυριό κατά τη διαδικασία επαλήθευσης της συσκευής.

    Αυτό που κάνει αυτό ακόμα πιο συγκεχυμένο είναι ότι με βάση της συνδρομης Netflix για την οποία πληρώνετε, πολλά άτομα στον ίδιο λογαριασμό θα μπορούσαν να παρακολουθούν το Netflix ταυτόχρονα. Είναι επίσης περίεργο ότι κανένα από αυτά δεν αναφέρεται σε «κοινή χρήση επί πληρωμή», όπως περιέγραψε προηγουμένως το Netflix την πρωτοβουλία του κατά της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Η εταιρεία είχε πει στους επενδυτές οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για να μοιραστούν λογαριασμούς με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζι, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κανένα τέτοιο πρόγραμμα στη νέα σελίδα βοήθειας.

    Πέρυσι, το Netflix έκανε μια προσπάθεια καταστολής της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, αν και οι χρήστες παραπονέθηκαν ότι το σύστημα απέτυχε να αναγνωρίσει πότε οι χρήστες χρησιμοποιούσαν τις δικές τους συσκευές έξω από το σπίτι. Η χρέωση για την προσθήκη ενός επιπλέον ατόμου εκτός του νοικοκυριού ήταν $2 το μήνα, αλλά είναι ακόμα άγνωστο πόσο θα κοστίσει στους χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, το Netflix ήταν ενθουσιασμένο που είδε ένα άλμα στις εγγραφές νέων λογαριασμών για τις δοκιμαστικές αγορές, επομένως η εταιρεία παρέμεινε απτόητη στην προσπάθειά της να σταματήσει τους χρήστες να μοιράζονται λογαριασμούς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: wisely (Shutterstock)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.