Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Amazon Prime Video καταργεί το Dolby Vision και το Atmos εκτός αν πληρώσετε επιπλέον

      Πλέον είναι διαθέσιμες μόνο στην κατηγορία χωρίς διαφημίσεις που κοστίζει επιπλέον 2,99 δολάρια το μήνα.

    Οι συνδρομητές του Amazon Prime Video έλαβαν πρόσφατα την είδηση ότι η συνδρομή τους δεν περιλαμβάνει πλέον το Dolby Vision HDR ή τον ήχο surround Dolby Atmos, προσθέτοντας στη δυσαρέσκεια που ακολούθησε την εισαγωγή των διαφημίσεων στις 29 Ιανουαρίου. Αυτή η αποκάλυψη προέρχεται από την 4KFilme, της οποίας οι έξυπνες τηλεοράσεις από τη Sony, την LG και τη Samsung εμφάνιζαν περιεχόμενο σε HDR10 με Dolby Digital 5.1, κάνοντας ένα βήμα προς τα κάτω από τις επιλογές υψηλότερης πιστότητας που απολάμβαναν προηγουμένως.

     

    Η Amazon επιβεβαίωσε ότι αυτή η αλλαγή είναι σκόπιμη, με την εκπρόσωπο Katie Barker να δηλώνει στο The Verge: "Οι δυνατότητες Dolby Vision και Dolby Atmos είναι διαθέσιμες μόνο στην επιλογή χωρίς διαφημίσεις, σε σχετικούς τίτλους". Για να ανακτήσουν την πρόσβαση στο Dolby Vision και το Dolby Atmos, οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν την επιλογή χωρίς διαφημίσεις των 2,99 δολαρίων το μήνα.

     

    Αν και οι αυξήσεις τιμών δεν είναι ασυνήθιστες στο τοπίο του streaming video, οι προσαρμογές των τιμών της Amazon προκαλούν μια πιο προσεκτική ματιά. Το Amazon Prime Video, το οποίο αρχικά συνδυαζόταν με την ευρύτερη συνδρομή Amazon Prime, απαιτεί τώρα ένα πρόσθετο τέλος 18% για την πρόσβαση στην πλήρη εμπειρία Rings of Power χωρίς διαφημίσεις και σε πλήρη πιστότητα. Για όσους εγγράφονται στο Prime Video ως αυτόνομη υπηρεσία στα 8,99 δολάρια μηνιαίως, η προσθήκη 2,99 δολαρίων αντιπροσωπεύει μια πιο ουσιαστική αύξηση της τιμής κατά 28 τοις εκατό.

     

    Η σύγκριση της δομής τιμολόγησης του Amazon Prime Video με τους ανταγωνιστές του κλάδου αποκαλύπτει αποχρώσεις. Ενώ η συνδρομή της Amazon με 8,99 δολάρια το μήνα είναι ένα δολάριο λιγότερο από τη συνδρομή Disney Plus με διαφημίσεις στα 9,99 δολάρια το μήνα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Netflix προσφέρει την υπηρεσία 1080p με διαφημίσεις στα 6,99 δολάρια το μήνα, παρέχοντας διάφορες επιλογές για τους συνδρομητές.

     

    Οι πρόσφατες αλλαγές στο συνδρομητικό μοντέλο του Amazon Prime Video, με την εξαίρεση των Dolby Vision HDR και Dolby Atmos από την τυπική προσφορά, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των συνδρομητών. Η σκόπιμη κίνηση να συνδεθούν αυτά τα χαρακτηριστικά με την επιλογή χωρίς διαφημίσεις συνοδεύεται από πρόσθετο κόστος, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εξελισσόμενο τοπίο των υπηρεσιών streaming, τις στρατηγικές τιμολόγησης και τους συμβιβασμούς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι συνδρομητές για μια βέλτιστη εμπειρία θέασης. Καθώς οι πλατφόρμες streaming συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα μοντέλα τους, οι συνδρομητές πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά την πρόταση αξίας και να αξιολογούν τις προτιμήσεις τους στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της ψηφιακής ψυχαγωγίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.