Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube δοκιμάζει το μπλοκάρισμα των ad blockers

    Οι διαφημίσεις καθιστούν τεράστια τμήματα του διαδικτύου ελεύθερα προς χρήση, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους δημιουργούς να υποστηρίζονται από τις διαφημίσεις αυτές. Ωστόσο, υπάρχουν ad blockers και το YouTube δοκιμάζει τώρα να μπλοκάρει τους χρήστες που έχουν ενεργοποιημένο ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ένας Redditor εντόπισε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι, στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει το YouTube.com, εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο που έλεγε ότι οι ad blockers δεν επιτρέπονται στο YouTube. Τα βίντεο δεν έπαιζαν, εκτός εάν ο χρήστης επέτρεπε στη συνέχεια τις διαφημίσεις του YouTube ή έκανε εγγραφή στο YouTube Premium, τη συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν περιεχόμενο στο YouTube χωρίς διαφημίσεις.

     

    Είναι ένα μήνυμα που προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το YouTube δεν έχει ασχοληθεί με ad blockers εδώ και πολλά χρόνια. Το μήνυμα προσθέτει ότι "οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμένει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως". Ένας υπάλληλος του YouTube επιβεβαίωσε έκτοτε στην ομάδα συντονισμού του r/YouTube ότι, προς το παρόν, πρόκειται απλώς για ένα "πείραμα". Προς το παρόν, το YouTube δοκιμάζει μόνο το μπλοκάρισμα των ad blockers.

     

    Πραγματικά, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το YouTube θα μπορούσε να θεσπίσει έναν τέτοιο κανόνα. Τα ad blockers αφαιρούν το εισόδημα που παράγεται από τα βίντεο, το οποίο πληρώνει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης και εύρους ζώνης αυτού του περιεχομένου. Αλλά, ταυτόχρονα, η απογοήτευση των χρηστών είναι επίσης αρκετά σαφής. Το YouTube έχει κλιμακώσει τρομερά το διαφημιστικό του φορτίο τα τελευταία χρόνια και το YouTube Premium δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό για τους περιστασιακούς θεατές με 10 δολάρια/μήνα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5google.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.