Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD δίνει patches που αφορούν το Zen 5 στο Linux, με νέα μοντέλα CPU να προστίθενται στον πυρήνα

      Το Linux 6.9 Kernel Patch υποδεικνύει επιταχυνόμενη προετοιμασία για την κυκλοφορία του Zen 5

    Οι μηχανικοί της AMD εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της επερχόμενης σειράς CPU Zen 5 με το λειτουργικό σύστημα Linux. Όπως αναφέρει το Phoronix, ένα κρίσιμο patch του πυρήνα που στοχεύει ειδικά στους επεξεργαστές Zen 5 έκανε την εμφάνισή του στον πυρήνα Linux 6.9. Αυτό το patch στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης για ένα ευρύ φάσμα αναγνωριστικών μοντέλων που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική Zen 5, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της AMD για ισχυρή συμβατότητα με το Linux κατά την κυκλοφορία.

     

    AMD-Zen-5.png

     

    Η συμπερίληψη από τον πυρήνα Linux αναγνωριστικών μοντέλου που κυμαίνονται από 0 έως 127 υποδηλώνει την εκτεταμένη υποστήριξη επεξεργαστών που σχεδιάζεται για την οικογένεια Zen 5, η οποία συμβολίζεται ως "Family 26" ή "Family 1Ah" εντός του πυρήνα. Αν και η ακριβής σημασία κάθε αναγνωριστικού μοντέλου παραμένει αδιευκρίνιστη, υπογραμμίζει την πρόθεση της AMD να ενσωματώσει διαφορετικές SKUs Zen 5 σε διάφορες οικογένειες CPU, συμπεριλαμβανομένων των σειρών EPYC Turin και Ryzen, όπως "Granite Ridge", "Fire Range", "Strix Point" και "Kraken Point".

     

    Σε παράλληλες εξελίξεις, η πρόσφατη επικύρωση της σειράς Ryzen 9000 από την Gigabyte επιβεβαιώνει την προσδοκία γύρω από την επικείμενη κυκλοφορία του Zen 5. Η ανακοίνωση της Gigabyte επιβεβαιώνει την υποστήριξη των επεξεργαστών γραφείου AMD Ryzen 9000 "Zen 5" σε επερχόμενες μητρικές πλακέτες AM5, συμπεριλαμβανομένων των σειρών X670, B650 και A620. Ενώ η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για τις CPU Zen 5 της AMD παραμένει άγνωστη, οι εικασίες υποδηλώνουν μια πιθανή παρουσίαση μετά τη Computex 2024, με τη διαθεσιμότητα στην αγορά να προβλέπεται γύρω στον Ιούλιο-Αύγουστο, εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: wccftech
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.