Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Elektrobit αποκαλύπτει διανομή Linux για εφαρμογές ασφάλειας αυτοκινήτων

      Το EB corbos Linux διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την ασφάλεια σε οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό

    Η Elektrobit, ένας κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρονικών ειδών για την αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσίασε το EB corbos Linux for Safety Applications, ένα πρωτοποριακό λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Καθώς τα οχήματα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το λογισμικό, με πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν διάφορες λειτουργίες, η ανάγκη για λειτουργικά συστήματα κρίσιμης ασφάλειας έχει γίνει υψίστης σημασίας. Το EB corbos Linux είναι το πρώτο του είδους του που λαμβάνει πιστοποίηση από την TÜV Nord, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ISO 26262 ASIL και IEC 61508.

     

    Η στροφή προς τα οχήματα που καθορίζονται από το λογισμικό συνεπάγεται την ενοποίηση πολυάριθμων ελεγκτών σε μικρότερο αριθμό υπολογιστικών πλατφορμών υψηλής απόδοσης, γνωστών ως ελεγκτές τομέα. Αυτοί οι ελεγκτές επιβλέπουν διάφορες πτυχές της λειτουργικότητας του οχήματος, όπως η δυναμική του οχήματος, τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, η ψυχαγωγία και τα χαρακτηριστικά ευκολίας. Με τον πολλαπλασιασμό αυτών των συστημάτων, η ασφάλεια καθίσταται κρίσιμο ζήτημα, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη χρήση πιστοποιημένων λειτουργικών συστημάτων όπως το EB corbos Linux για τον μετριασμό των κινδύνων.

     

    Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του EB corbos Linux είναι η καινοτόμος αρχιτεκτονική ασφαλείας του, η οποία χρησιμοποιεί ένα hypervisor-based safety monitor για την επικύρωση των ενεργειών του πυρήνα, εξασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα του συστήματος. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στην Elektrobit να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του Linux ανοικτού κώδικα, διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας. Αναπτυγμένο σε συνεργασία με την Canonical, το EB corbos Linux αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στον τομέα του λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, υποσχόμενο τόσο την ασφάλεια όσο και την καινοτομία στα οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.