Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πλέον διαθέσιμος ο πυρήνας 6.1 του Linux

    Ο Linus κυκλοφόρησε τον πυρήνα 6.1. ετοιμάζεται για μια δύσκολη περίοδο μέχρι τη περίοδο των διακοπών. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε:

    Παράθεση

    Λοιπόν, εδώ είμαστε, μια εβδομάδα καθυστέρηση, αλλά η περασμένη εβδομάδα ήταν ωραία και αργή, και είμαι πολύ πιο χαρούμενος για την κατάσταση του 6,1 από ό,τι ήμουν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν τα πράγματα δεν φαινόταν να επιβραδύνονται.
    Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι τώρα έχουμε μια δύσκολη περίοδο, λίγο πριν τις διακοπές, με μένα να έχω προγραμματισμένα και κάποια ταξίδια πριν τις διακοπές. Έτσι, ενώ η καθυστέρηση των πραγμάτων για μια εβδομάδα ήταν το σωστό, κάνει το χρονοδιάγραμμα για το παράθυρο συγχώνευσης 6.2 άβολο.

    Τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης 6.1 περιλαμβάνουν ακεραιότητα ροής ελέγχου με βάση το LLVM, αρχική υποστήριξη για την ανάπτυξη πυρήνα στο Rust, υποστήριξη για destructive BPF programs, ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης io_uring, καλύτερο έλεγχο του χώρου χρήστη για διαφανή δημιουργία τεράστιων σελίδων, βελτιωμένη υποστήριξη μνήμης σε βαθμίδες (memory-tiering), βασικές επανεγγραφές διαχείρισης μνήμης με τη μορφή του LRU πολλών γενεών και της δομής δεδομένων maple tree, της απολύμανσης μνήμης πυρήνα και πολλά άλλα. Δείτε τη σελίδα KernelNewbies 6.1 για περισσότερες πληροφορίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.