Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το απόθεμα των Raspberry Pi βελτιώνεται, θα μπορούσε να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα το 2023

      Επανέρχεται η διαθεσιμότητα των Raspberry Pi ύστερα από μακρά περίοδο ελλείψεων

    Δεν υπάρχουν πολλά καλά νέα σχετικά με το Raspberry Pi τελευταία, τουλάχιστον για όσους θέλουν να αγοράσουν κάποιο, μιας και εκτός από το γεγονός ότι είναι δυσεύρετα, οι τιμές τους έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, τα πράγματα ίσως να αρχίσουν να αλλάζουν.

    Σε μια ανάρτηση με τίτλο "Ενημέρωση αλυσίδας εφοδιασμού" ("Είναι καλά νέα!"), ο Διευθύνων Σύμβουλος Eben Upton έγραψε ότι το Raspberry Pi "έχει στην άκρη λίγο περισσότερες από εκατό χιλιάδες μονάδες, χωρισμένες σε Zero W, 3A+ και τις παραλλαγές 2 GB και 4 GB του Raspberry Pi 4, για πωλήσεις λιανικής" Κατά τη διάρκεια της έλλειψης εξαρτημάτων που προκλήθηκε από την πανδημία, τα περισσότερα από τα Pis που παράγονταν κάθε μήνα πήγαιναν σε επιχειρήσεις, αφήνοντας αυτούς που χρειάζονταν ένα ή δύο να μην μπορούν να βρουν πουθενά. Τα Raspberry Zero θα αρχίσουν να εμφανίζονται πρώτα, μετά 3A+ και μετά διαφορετικά μοντέλα του 4.

    Ο Upton αναγνώρισε αυτήν την κατάσταση και ζήτησε από τον κόσμο να αγοράζει μόνο από εγκεκριμένους μεταπωλητές και να εξετάζουν τα μοντέλα Pico και Pico W για έργα που μπορεί να ταιριάζουν, καθώς αυτές οι γραμμές παραγωγής παραμένουν ισχυρές. Από σήμερα το πρωί, μερικά μοντέλα 3A+ και CM4 έδειξαν μικρή διαθεσιμότητα στο υπολογιστικό φύλλο του rpilocator.

    Το Raspberry Pi θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες του, αλλά «θα διασφαλίσει ότι η πολιτική δημιουργίας αποθεμάτων που θα παρατείνει την έλλειψη για όλους τους άλλους δεν μπορεί να συνεχιστεί». Εν τω μεταξύ, το Raspberry Pi θα αυξήσει το ποσοστό των board που προορίζονται για πωλήσεις λιανικής. Με αυτήν την αλλαγή και τις μελλοντικές κατανομές τσιπ, αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023, τα πράγματα θα επανέλθουν όπως ήταν πριν από το "Great Pi Shortage", με «εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή».

    Τα μοντέλα Raspberry Pi διατήρησαν ως επί το πλείστο τις τιμές τους κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας έλλειψης chip, τουλάχιστον στις προτεινόμενες τιμές λιανικής. Το Pi 4 με χαμηλότερη μνήμη αυξήθηκε, μαζί με μια ώθηση 5 $ σε κάθε μοντέλο CM. Αλλά με τα εξαρτήματα να συνεχίζουν να γίνονται πιο ακριβά, τα μοντέλα Zero έπρεπε επίσης να αυξηθούν - από $ 5 σε $ 10 για ένα Zero και $ 10 σε $ 15 για ένα Zero W (με ασύρματο). Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν ξανά πολλά μοντέλα Zero, μιας και πιστεύεται ότι το απόθεμα θα βελτιωθεί για το τρίτο τρίμηνο του 2023, όπως είχε προγραμματιστεί.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ReadyPlayerEmma / Wikimedia (cc-by-sa-2.0))
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.