Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Δεν είμαστε πειρατές δηλώνουν οι υπεύθυνοι του AnyDVD

    Λίγο λιγότερο από μία εβδομάδα από το κλείσιμο της ιστοσελίδα της SlySoft, την εταιρία που αναπτύσσει το γνωστό αντιγραφικό πρόγραμμα AnyDVD, η εταιρία επιστρέφει με λογότυπο και όνομα το  RedFox.

     

    Η εταιρία εδρεύει πια στην μακρινή Μπελίσε, μία ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής. Από εκεί ήδη έχουν κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση του προγράμματος με το οποίο οι χρήστες μπορούν να αντιγράψουν τις ταινίες τους από τα προστατευμένα/κλειδωμένα δισκάκια τους. Οι ίδιοι αποποιούνται οποιαδήποτε σχέση με την πειρατεία, δηλώνοντας ότι το λογισμικό τους δεν κατασκευάστηκε για αυτόν τον λόγο.

     

    Μετά από πιέσεις από την AACS LA, την εταιρία που κατασκευάζει τα κλειδώματα των DVD και των Blu-ray δίσκων, η εταιρία SlySoft δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείσει. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα studios όπως  η Warner Bros, η Disney και οι συνεργάτες τους όπως η Microsoft και η Intel βρίσκονται πίσω από αυτήν την εξέλιξη, αλλά μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο της SlySoft αφού είναι οι άμεσα ωφελούμενοι από το κλείσιμό της. Τέτοιες ενέργειες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δύσκολα πετυχαίνουν το στόχο τους και ήδη από τις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν συζητήσεις για την επιστροφή της εταιρίας με άλλο όνομα και λογότυπο.

     

    Εντύπωση κάνει ότι τελικά η SlySoft δεν είχε την έδρα της εξολοκλήρου στην  Antigua αλλά οι προγραμματιστές της ήταν διασκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν και έχουν ακόμα τον έλεγχο της υποδομής της εταιρίας και είναι σε θέση να επαναφέρουν το AnyDVD στη ζωή.

    Έτσι με το γνωστό λογότυπο της αλεπούς και νέο όνομα το ‘RedFox’ από τη Belize πια, αλλά και από τη Λετονία, κυκλοφόρησαν μία νέα έκδοση του  AnyDVD, την έκδοση 7.6.9.1.

     

    Το AnyDVD ξαναγεννιέται! Η SlySoft είναι νεκρή. Ζήτω η RedFox!” διατυμπανίζει η εταιρία στις σημειώσεις κυκλοφορίας της νέας έκδοσης.

    Αυτή είναι μία ενδιάμεση κυκλοφορία και έτσι οι ήδη υπάρχοντες πελάτες μας μπορούν απλώς να κάνουν αναβάθμιση στη νέα έκδοση, η οποία έχει πρόσβαση στη νέα  RedFox Online Protection Database”, δήλωσε η εταιρία.

     

    anydvdlogo.jpg

     

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν μερικά νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης αυτής, που εκτός από μικρές βελτιώσεις, υποστηρίζει και νέες κυκλοφορίες ταινιών, κάτι εντυπωσιακό για ένα πρόγραμμα που πριν από μία εβδομάδα ήταν καταδικασμένο. Το γεγονός ότι οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν το πρόγραμμά τους σημαίνει ότι η RedFox έχει πρόσβαση στα αρχεία πελατών , κάτι σημαντικό για την επιβίωση μίας εταιρίας. Επιπλέον επέστρεψαν και παλαιότερα προγράμματα της SlySoft όπως το CloneBD και το CloneDVD.

     

    Δεν συμφωνούν με τον χαρακτηρισμό "πειρατές" όμως. Ένας από τους developers με το όνομα  ‘Peer’ δήλωσε :

     

    "Η πειρατεία δεν ήταν ο αρχικός μας στόχος. Αν μπορούσε η SlySoft θα τους είχε διώξει. Φανταστείτε ότι κάποιοι νομίζουν ότι χωρίς την πειρατεία δεν θα υπήρχε καθόλου SlySoft. Οι πειρατές ήταν πάντα ένα μικρό ποσοστό από τους χρήστες του AnyDVD. Αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι οι πειρατές πλήρωναν για να αποκτήσουν το πρόγραμμα αυτό. Το AnyDVD δημιουργήθηκε από τη απόγνωση μερικών ανθρώπων οι οποίοι θέλανε απλώς να αναπαραγάγουν και να αποθηκεύσουν τις ταινίες τους. Η SlySoft θα υπήρχε και χωρίς τους πειρατές.

     

    Σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε το επιχείρημα του Peer. Αλλά το πρόγραμμα αυτό ήταν ένα εμπόδιο στα σχέδια της AACS LA για τη προστασία από αντιγραφές των ταινιών, και ακόμα χωρίς τους πειρατές η εταιρία θα αντιμετώπιζε έτσι κι αλλιώς .

     

    Η AACS-LA θα συνέχιζε τον πόλεμο εναντίων μας και μην νομίζετε ότι μάχονται κατά της πειρατείας. Απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Έχουν μία τεράστια μηχανή που παράγει χρήματα και συλλέγουν ποσοστά από κάθε blu ray που πωλείται με αντάλλαγμα να προστατεύουν αυτό το μέσο από κάθε προσπάθεια αντιγραφής. Φυσικά απέτυχαν και ως αποτέλεσμα έπρεπε να αντεπιτεθούν".


    Η επίθεση αυτή συνίσταται στο να απαγορεύουν προγράμματα όπως το  AnyDVD και το DVDFab, που είτε το θέλουν οι developers είτε όχι παρακάμπτουν το DRM και βοηθούν εμμέσως έστω στην πειρατεία.

     

    Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η πειρατεία κάνει κακό στη βιομηχανία των ταινιών. Και δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι άθελά μας βοηθάμε την πειρατεία. Αλλά είναι όπως ο κόφτης γυαλιών, που χρησιμοποιείται και από κλέφτες", συνέχισε ο Peer. "Έτσι, συγνώμη MPAA, AACS και όλοι εσείς με τα εντυπωσιακά ακρωνύμια, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την πειρατεία, αλλά αφού και εμάς δεν μας βοηθάει κανείς να κρατήσουμε νόμιμα αντίγραφα από τις ταινίες μας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας."

     

    Οι καλές προθέσεις της RedFox πολύ λίγο θα συγκινήσουν τις MPAA και  AACS LA. θα τους αντιμετωπίσουν ως παράνομους χωρίς σεβασμό στους νόμους, τους οποίους η βιομηχανία του θεάματος εδραίωσε με πολύ κόπο και ως εκ τούτου η μάχη αυτή σίγουρα θα συνεχιστεί. 

     

    Πηγή : TorrentFreak

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.