Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το CrySIS ransomware από την ESET

    Η ESET σχεδίασε ένα δωρεάν decryptor για θύματα ιών κρυπτογράφησης, με σκοπό να βοηθήσει χρήστες των οποίων δεδομένα έχουν κρυπτογραφηθεί από ransomware της οικογένειας CrySIS.

     

    Όπως ενημερώνει στο δελτίο τύπου της η εταιρία, τα ransomwares της οικογένειας CrySIS ανιχνεύονται ως Win32/Filecoder.Crysis. Το εργαλείο που σχεδίασε η εταιρία αξιοποιεί τα master decryption keys τα οποία κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες, από ένα νέο μέλος του forum  BleepingComputer.com. Το CrySIS εξαπλώθηκε κυρίως μετά την παύση των δραστηριοτήτων του TeslaCrypt στις αρχές του έτους, με την εξάπλωσή του να γίνεται μέσω πολλαπλών καναλιών. Η ESET αναφέρει ότι το έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα χιλιάδες φορές.

     

    Το μέλος που δημοσιοποίησε τα master decryption keys παραμένει άγνωστο, αν και πιθανολογείται να ανήκει στην ομάδα που δημιούργησε το CrySIS. Άγνωστος παραμένει και ο λόγος δημοσιοποίησης των κλειδιών.

     

    bleepingcomputer-post.jpg

     

    pastebin-keys.jpg

     

    Όσοι έχουν πέσει θύμα του Crysis ransomware, μπορούν να κατεβάσουν το Crysis decryptor της ESET από τη σελίδα «free utilities». Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του εργαλείου, οι χρήστες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα ESET Knowledgebase. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες παραλλαγές αυτής της οικογένειας ransomware μπορεί να χρησιμοποιούν νεότερα κλειδιά, κάνοντας την αποκρυπτογράφηση των προσβεβλημένων αρχείων μη δυνατή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.