Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Ιαπωνική απάντηση στους ψηφιακούς βοηθούς των μεγάλων εταιριών είναι ένα ολόγραμμα

    Μέχρι στιγμής οι ψηφιακοί βοηθοί που αναπτύσσουν μεγάλες εταιρίες, περιορίζονται απλά σε μια φωνή, η οποία ακούγεται από το smartphone ή κάποιο ηχείο εντός του σπιτιού απαντώντας κυρίως στις ερωτήσεις που θέτει ο χρήστης. Οι Ιάπωνες φαίνεται να δείχνουν το τι θα ακολουθήσει με την Azuma Hikari, ένα ολόγραμμα που μοιάζει με ένα νεαρό κορίτσι από κάποιο Ιαπωνικό anime και "ζει" εντός του Gatebox.

     

    Το Gatebox είναι μια συσκευή με σχήμα που θα θύμιζε σε κάποιον το Amazon Echo, αλλά δεν πρόκειται για ένα απλό ηχείο. Διαθέτει έναν γυάλινο σωλήνα στον οποίο απεικονίζεται η μορφή ενός νεαρού κοριτσιού με την βοήθεια ενός προβολέα, δίνοντας ίσως για πρώτη φορά σώμα και πρόσωπο σε μια ψηφιακή βοηθό. Η εταιρία έχει δώσει το όνομα Azuma Hikari στο κορίτσι αυτό, με το Hikari να μεταφράζεται σε φως, ενώ στην σελίδα της δίνει και άλλες πληροφορίες, όπως ηλικία και ύψος για παράδειγμα, ώστε να την καταστήσει όσο πιο αληθινή θα ήταν δυνατόν. Μάλιστα δεν αποκαλεί την Azuma Hikari ως απλή ψηφιακή βοηθό, αλλά ως οικιακό ολογραφικό ρομπότ.

     

    Gatebox Hikari 4.jpg

     

    Gatebox Hikari 6.jpg

     

    Gatebox Hikari 2.jpg

     

    Το Gatebox είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνα, κάμερες και αισθητήρες, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις αλλαγές θερμοκρασίας και τις κινήσεις εντός του χώρου στο οποίο είναι τοποθετημένο, επιτρέποντας στην Hikari να αλληλεπιδρά με τον κάτοχο του Gatebox σε πιο προσωπικό επίπεδο.

     

    58567458b7abb-GateboxHikari1.jpg

     

    Το αποτέλεσμα είναι ένα εικονικό κορίτσι με αυξημένες δυνατότητες αλληλεπίδρασης, που κατ' ελάχιστο μπορεί να ελέγξει τις έξυπνες συσκευές που διαθέτει κάποιος στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα, πέραν του να υπενθυμίσει στον κάτοχο του Gatebox τις δραστηριότητες της ημέρας ή να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως κάθε ψηφιακή βοηθός, θα αναλάβει να τον ξυπνήσει το πρωί ή να τον καλωσορίσει καθώς επιστρέφει στο σπίτι. Μέσω εφαρμογής για κινητά, μπορεί κάποιος να ανταλλάξει μηνύματα με την Hikari από το κινητό του, όσο βρίσκεται εκτός σπιτιού. Η Hikari για την ώρα καταλαβαίνει Ιαπωνικά, με την εταιρία να ελπίζει να αναπτύξει περισσότερο τις δυνατότητές της στον βαθμό που να μπορεί να λάβει μέρος σε μια κανονική συνομιλία με το κάτοχο του Gatebox.

     

     

    Για την ώρα η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Gatebox, η Vinclu, διαθέτει μόνο έναν χαρακτήρα, αλλά μελλοντικά αναμένεται να δημιουργήσει και άλλους, είτε πρωτότυπους, είτε γνωστούς χαρακτήρες από δημοφιλή anime.

     

     

    Η τιμή του Gatebox ξεφεύγει πολύ από τις τιμές των κλασικών οικιακών βοηθών. Αρχικά θα κατασκευαστούν 300 Gatebox με την τιμή για προ παραγγελία να φτάνει στα 2600 δολάρια.

     

    Για όσους αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να κάνει μια εταιρία να δημιουργήσει κάτι σαν το Gatebox και την Hikari, η απάντηση μάλλον βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική έρευνα όσον αφορά τον νεανικό κυρίως πληθυσμό της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με αυτήν, τουλάχιστον μισό εκατομμύριο νέων Ιαπώνων αδυνατεί να βγει από το σπίτι και να έχει μια φυσιολογική και κοινωνική ζωή, παραμένοντας εντός του σπιτιού, με το φαινόμενο να έχει πάρει την ονομασία “hikikomori”. Το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Ευημερίας, κατατάσσει σε αυτή την κατηγορία, άτομα που δεν έχουν πάει σε σχολείο ή δουλειά ή έχουν βγει έξω για να κοινωνικοποιηθούν, για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.