Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η ASUS ανακοίνωσε την νέα Sabertooth 990FX R3.0

    Αν και είμαστε σε μια περίοδο όπου η Intel έχει ήδη μεταβεί στην DDR4 μνήμη, ενώ το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και η AMD, η ASUS φαίνεται να δίνει λίγη πνοή ακόμα στην AM3+ πλατφόρμα με την ανακοίνωση μιας νέας κορυφαίας μητρικής, της Sabertooth 990FX R3.0. Η νέα μητρική απευθύνεται σε αυτούς που επιμένουν στην εν λόγω πλατφόρμα, έχοντας ίσως μπόλικη και γρήγορη DDR3 μνήμη και έναν καλό FX επεξεργαστή, αλλά παλιά ή μέτριων χαρακτηριστικών μητρική.

     

    Η νέα Sabertooth 990FX R3.0, είναι η πρώτη TUF ATX μητρική που ενσωματώνει το ASUS Aura RGB lighting σύστημα. Διαθέτει επιπλέον ενίσχυση στις PCIe υποδοχές, χαρακτηριστικό που η ASUS ονομάζει SafeSlot και TUF εξαρτήματα για εγγυημένα αξιόπιστη και αδιάκοπη λειτουργία 24/7.

     

    Η μητρική βασίζεται στο AMD 990FX chipset και το SB950 southbridge και υποστηρίζει όλους τους επεξεργαστές της AMD για το AM3+, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με 220W TDP. Υπάρχουν τέσσερα DIMM slots για DDR3-1866MHz μνήμη έως και 32GB, τρεις PCI Express 2.0 x16 (x16/x16,x16/x8/x8), μία PCI Express 2.0 x16 (x4), καθώς και δύο PCI Express 2.0 x1. Υποστηρίζονται quad SLI και quad CrossFire. Στον τομέα της αποθήκευσης έχουμε πέντε SATA 6Gbps θύρες με RAID 0, 1, 5, 10 υποστήριξη, καθώς και μία  M.2 Socket 3 με M key, type 2242/2260/2280/22110, η οποία υποστηρίζει τόσο SATA όσο και PCIe mode. Η κάρτα δικτύου είναι της Intel, η οποία χρησιμοποιεί τον Intel I211 gigabit LAN controller, ενώ το υποσύστημα ήχου βασίζεται στο οκτακάναλο Realtek ALC1150. Στις USB έχουμε υποστήριξη και για το τελευταίο USB 3.1, με τέσσερις υποδοχές, τρεις Type A και μία Type C. Υπάρχουν ακόμα οκτώ USB 3.0 καθώς και οκτώ USB.2.0.

     

    57894e9b68e3e-SabertoothR3.01.jpg

     

    Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, η μητρική υποστηρίζει το σύστημα Aura RGB lighting, το οποίο επιτρέπει πλήθος οπτικών εφέ από τα LED που ενσωματώνει. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιοχές πάνω στην μητρική οι οποίες μπορούν να φωταγωγηθούν κατάλληλα, είτε με κάποιο προκαθορισμένο εφέ, είτε με βάση τον ρυθμό της μουσικής που αναπαράγεται εκείνη την στιγμή ή και ακόμα για να δώσουν μια οπτική ένδειξη της θερμοκρασίας του συστήματος.

     

    Η μητρική ενσωματώνει και πλήθος τεχνολογιών της ASUS, όπως η Q-LED, η οποία ενημερώνει μέσω LED, που βρίσκονται πάνω στην ψύκτρα του SB950, για τυχόν προβλήματα κατά το boot, την Thermal Radar 2, για διαχείριση των ανεμιστήρων του συστήματος, ακόμα και της κάρτας γραφικών, εφόσον αυτή είναι ASUS, της TUF ESD Guards 2 για προστασία των θυρών από ηλεκτρομαγνητικές εκφορτίσεις και την LANGuard η οποία προστατεύει την θύρα LAN, αλλά εγγυάται και καλύτερες πιο σταθερές συνδέσεις. Τα εξαρτήματα είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ οι μητρικές TUF περνάνε και στάδια δοκιμασίας σε ακραίες συνθήκες πολύ υψηλών, αλλά και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

     

    Sabertooth R3.0 2.jpg

     

    Sabertooth R3.0 4.jpg

     

    Η νέα  Sabertooth 990FX R3.0 θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Ιουλίου στην τιμή των £182,99, συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Η μητρική καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.