Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Mozilla φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά τα σχέδιά της για το Firefox OS

    Το Firefox OS θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί ως ένα browser based ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα απέναντι σε αυτά της Google και της Apple. Δυστυχώς τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ πιο δύσκολα, με την Mozilla να ανακοινώνει στα τέλη του 2015, ότι σκόπευε να επικεντρώσει με το Firefox OS στην αγορά των Internet Of Things. Τελικά αυτές τις μέρες η Mozilla ανακοίνωσε την διάλυση της ομάδας που είναι πίσω από το Firefox OS.

     

    Το αποτέλεσμα είναι, με βάση και το αναλυτικότατο ρεπορτάζ του CNET, η απόλυση της ομάδας "connected devices" η οποία δούλευε πάνω στο Firefox OS και αριθμούσε σε 50 εργαζόμενους. Η Mozilla συνολικά διαθέτει περί τους 1000 εργαζόμενους.

     

     

    Η Mozilla συνεχίζει να δουλεύει ακόμα σε κάποια πειραματικά σχέδια για την IoT αγορά, αλλά ουσιαστικά το σημαντικότερο προϊόν της παραμένει ο Firefox browser για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητές συσκευές, τον οποίο προσπαθεί να βελτιώσει, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ένα κομμάτι της αγοράς που έχασε από τον Chrome browser της Google τα τελευταία χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.