Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μειωμένες οι πωλήσεις μητρικών καρτών. Δύσκολα τα πράγματα για ECS και Biostar

    Τα προβλήματα στην αγορά των PCs συνεχίζονται με τους κατασκευαστές μητρικών να βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται για άλλη μια φορά. Ειδικότερα για τις μικρότερες εταιρίες, τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ίσως να δούμε άμεσα τον αριθμό των κατασκευαστών μητρικών να μειώνεται.

     

    Σύμφωνα με το DigiTimes, οι μικρότερες εταιρίες υπολογίζουν έως και 20% έως 30% μείωση στις πωλήσεις μητρικών καρτών για το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Αιτίες για αυτή την πτώση υπάρχουν αρκετές, με την συνεχιζόμενη μείωση του ενδιαφέροντος για νέες μητρικές και τις καθυστερήσεις όσον αφορά την διαθεσιμότητα των Kaby Lake, να είναι δύο από αυτές. Η πολιτική αστάθεια και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες, είναι δύο ακόμα λόγοι που φαίνεται να επηρέασαν αρνητικά την αγορά.

     

    Όσον αφορά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ASUS και Gigabyte παραμένουν μακράν πρώτες, αναμένοντας να πουλήσουν περίπου 17 εκατομμύρια μητρικές έκαστη, μέσα στο 2016. Αυτό μεταφράζεται σε μια πτώση της τάξης του 5% στις πωλήσεις έναντι του 2015. Οι δύο αυτές εταιρίες πάντως, αναμένεται να καλύψουν το τυχόν κενό που θα δημιουργηθεί, σε περίπτωση που κάποια από τις μικρές εταιρίες αποχωρήσει από την αγορά.

     

    Πολύ πιο κάτω βρίσκουμε τις MSI και ASRock. Η MSI αναμένεται να πουλήσει 4,5 εκατομμύρια μητρικές φέτος, με την ASRock να βρίσκεται λίγο πιο κάτω, αναμένοντας να πουλήσει περίπου 4 εκατομμύρια μητρικές. Τέλος, Colorful και ECS(Elite Group) αναμένεται να πουλήσουν περίπου 2 εκατομμύρια μητρικές, ενώ η Biostar δεν θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

     

    Η πτώση στην αγορά αναμένεται να επηρεάσει πολύ άσχημα τις μικρότερες εταιρίες και ειδικότερα την ECS και την Biostar. Η Biostar μάλιστα, καταγράφει πτώση της τάξης του 44%, δεδομένου ότι το 2015 είχε πουλήσει κοντά στα 1,71 εκατομμύρια μητρικές. Η εταιρία, με βάση το Digitimes, αναμένεται να αλλάξει στρατηγική επικεντρώνοντας  στην embedded αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε μελλοντικά νέες μητρικές από την Biostar για desktop συστήματα, όπως αυτές της σειράς  Racing. Η ECS από την άλλη θεωρείται ότι ήδη έχει σταματήσει να διαθέτει μητρικές κάτω από την επωνυμία της.

     

    57842090e048b-BiostarRacing.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.