Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέα έκδοση του πρωτοκόλλου DisplayPort φτάνει τις ταχύτητες του USB Type-C

    Το πρωτόκολλο DisplayPort είναι ένα χαρακτηριστικό που σπανίως προσέχουμε και ελέγχουμε αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον τρόπο που συνδέονται οι οθόνες στους υπολογιστές μας,


    Η οργάνωση Video Electronics Standards Association (VESA) δημοσίευσε τα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης του πρωτοκόλλου αυτού, δύο περίπου χρόνια μετά από την προηγούμενη έκδοση. Ενώ η έκδοση 1.3 του 2014 ήταν εστιασμένη στις αναλύσεις 4Κ, η έκδοση 1.4 εστιάζει στο να παρέχει συνδέσεις για συμπίεση χωρίς απώλειες (lossless compression) και στο να έρθει στα ίδια επίπεδα ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων με το USB Type-C.

     

    493540036.jpg

     

    Έτσι η νέα έκδοση μπορεί να εμφανίζει στην οθόνη  8K HDR video με υποστήριξη deep color στα 60 Hz και 4K HDR video στα 120Hz  και deep color. Όλα αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι το DisplayPort μπορεί να διαχειρίζεται  πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων αν και αρκετοί από εμάς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν άμεσα, εκτός και αν διαθέτουν κάποιο από τα τελευταία monitor της Acer.

     

    Πέρα από αυτό η VESA δήλωσε ότι η νέα έκδοση 1.2 της συμπίεσης της εικόνας (Display Stream Compression) είναι οπτικά χωρίς απώλειες και υπάρχει αρκετό εύρος για 32 κανάλια ήχου και πολύ υψηλά sampling rates. Μπορεί να μην δείτε τεράστια διαφορά με τον εξοπλισμό που έχετε στο σαλόνι σας, όπου το πιο πιθανό είναι να κυριαρχούν συνδέσεις HDMI, αλλά σύμφωνα με τον Alan Kobayashi, μέλος της VESA "θα παίξει ζωτικό ρόλο στο μέλλον στην ανάπτυξη των συστημάτων πολυμέσων στα αυτοκίνητα".

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.