Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέα ληστεία σε Bitcoin αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων

    Μία από τις μεγάλες εταιρίες ανταλλαγής Bitcoin, η Bitfinex έπεσε θύμα  των hackers οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν Bitcoin αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

     

    Η εταιρία Bitfinex που εδρεύει στο Hong Kong σταμάτησε τις συναλλαγές όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της. "Σήμερα ανακαλύψαμε μία παραβίαση στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας, η οποία μας αναγκάζει να σταματήσουμε κάθε συναλλαγή, καθώς και οποιασδήποτε κατάθεση ή ανάληψη από τη  Bitfinex".

     

     


    Η ιστοσελίδα επιβεβαιώνει ότι κάποιοι χρήστες έχασαν τα χρήματά τους. Ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της εταιρίας,  Zane Tackett έδωσε μερικές απαντήσεις σε ερωτήσεις χρηστών της υπηρεσίας στο Reddit λέγοντας ότι χάθηκαν 119,756 bitcoin. 

     

    bit.jpg

     

    Ο Tackett πρόσθεσε επίσης ότι "δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσαν να κάνουν ο χρήστες ώστε να αποτρέψουν αυτή τη ληστεία". Η εταιρία παραδέχτηκε ότι ήταν αποκλειστικά δικό τους λάθος αφού η εταιρία χρησιμοποιούσε online wallets, αντί για τα πιο ασφαλή offline για την αποθήκευση και την ανάληψη του ψηφιακού νομίσματος.


    Η άλλη μεγάλη εταιρία ανταλλαγής Bitcoin, η Bitgo επιβεβαίωσε ότι δεν έπεσε θύμα επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής, η ισοτιμία του Bitcoin έπεσε περίπου 20 τοις εκατό αφού πολλοί επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα bitcoin τους φοβούμενοι και άλλες επιθέσεις.

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.