Jump to content
 • yanni
  yanni

  Νέα οθόνη μεγάλης διάστασης στην πιο προσιτή τιμή, από την AOC

  Για όσους θεωρούν σημαντικότερους παράγοντες σε μια οθόνη την διάστασή της και την ανάλυσή της, σε συνδυασμό με μια χαμηλή τιμή, η AOC ανακοίνωσε μία νέα οθόνη, η οποία φαίνεται να στοχεύει ακριβώς σε αυτό το κοινό. Μια οθόνη των 31,5'', με ανάλυση 2560x1440 pixels και AMD FreeSync, στην ενδεικτική τιμή των 269 ευρώ και διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά μέσα στον επόμενο μήνα.

   

  Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου.

   

  Η AOC παρουσιάζει μια οικονομικά προσιτή 31,5”οθόνη 1440p: μία οθόνη μεγάλης διάστασης για όλους 

   

  Άμστερνταμ, 26 Οκτωβρίου 2017 – Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC, παρουσιάζει μια οικονομικά προσιτή οθόνη μεγέθους 31,5” (80,01 εκ.) και QHD ανάλυσης (2560 x 1440 pixels): το μοντέλο Q3279VWF της σειράς οθονών 79 Series. Πρόκειται για μια στιλάτη οθόνη με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό και μια κομψή βάση με ασημί τελείωμα, που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε χώρο. Η υποστήριξη του FreeSync και ο χρόνος απόκρισης 5ms θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πιο casual gamers. Με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης μόλις €269, η οθόνη Q3279VWF θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο για να φέρει σε όλους τη μεγάλη διάσταση και την υψηλή ανάλυση!

   

  AOC Q3279VWF.jpg

   

  Μεγάλη οθόνη, υψηλή ανάλυση, ανταγωνιστική τιμή – η AOC Q3279VWF

   

  Ανάλυση 1440p για όλους

  Η ανάλυση QHD γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς μειώνει το χάσμα μεταξύ της Full HD και της 4K ανάλυσης. Παρόλο που η τελευταία είναι δύσκολο να υποστηρίξει τα περισσότερα παιχνίδια με τρέχουσες GPU’s κάρτες, η ανάλυση Full HD, η οποία υπήρξε πρότυπη για χρόνια, σήμερα δείχνει πυκνή σε pixels ειδικά σε μεγαλύτερες οθόνες. Με το μοντέλο Q3279VWF, η AOC έφερε μια τέλεια λύση στο μεγάλο μέγεθος των 31,5” και σε ανάλυση 2560 x 1440, με αποτέλεσμα την υψηλή πυκνότητα pixels 93,24 ppi. Συγκριτικά, μια οθόνη 24” με ανάλυση Full HD έχει παρόμοια πυκνότητα pixels στα 91,79 ppi.

   

  MVA για τέλειο αποτέλεσμα

  Η οθόνη Q3279VWF διαθέτει ένα MVA πάνελ 31,5” με QHD ανάλυση, χρόνο απόκρισης 5 ms και ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Αυτό το πάνελ έχει πραγματικό χρωματικό βάθος 8-bit + FRC (Frame Rate Control), με αποτέλεσμα να γίνονται αντιληπτά 1,07 δις χρώματα, ισάξιο νούμερο με αυτό των οθονών 10-bit. Το μοντέλο Q3279VWF, που ξεπερνά κατά πολύ τις  συμβατικές οθόνες με 16,7 εκατομμύρια χρώματα, εμφανίζει μεγαλύτερο βάθος, πλουσιότερα χρώματα και επιτυγχάνει απρόσκοπτη χρωματική απόδοση.  

   

  Το μεγάλο μέγεθος της οθόνης Q3279VWF προσφέρει ευρύτερο χώρο στο χρήστη. Οι οικιακοί χρήστες που απολαμβάνουν να παρακολουθούν βίντεο 1080p και να κάνουν multitasking με διαφορετικές εφαρμογές, αλλά και οι σχεδιαστές που χρειάζονται περισσότερο χώρο στην οθόνη, τόσο σε ανάλυση όσο και σε μέγεθος που υποστηρίζει λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και βίντεο, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με το μοντέλο Q3279VWF. Το MVA πάνελ του Q3279VWF διαθέτει επίσης μια στατική αναλογία αντίθεσης 3000: 1 για εξαιρετική εμπειρία θέασης και ποιότητα εικόνας.

   

  Ενώ παρόμοιες σε τιμή οθόνες διαθέτουν TN πάνελ τα οποία έχουν κατώτερες γωνίες θέασης, το MVA πάνελ του Q3279VWF προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης μέχρι 178 °/ 178 °οριζόντια, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα επίπεδα των IPS πάνελ. Με καλύτερη ομοιομορφία χρωμάτων από οποιαδήποτε οπτική γωνία, ακόμα και όσοι απλώς τυχαίνει να περνούν μπροστά από την οθόνη μπορούν να απολαύσουν τα πλούσια χρώματά της και τις υψηλές λεπτομέρειες. Χάρη στην τεχνολογία WCG (Wide Color Gamut) της AOC, το μοντέλο Q3279VWF μπορεί να καλύψει το 88% της χρωματικής γκάμας NTSC.

   

  Έτοιμοι για δράση

  Οι gamers θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους το ότι η οθόνη Q3279VWF είναι μια ιδιαίτερα κατάλληλη οθόνη για gaming καθώς είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία AMD FreeSync. Με την αντιστοίχηση του ρυθμού καρέ της κάρτας γραφικών, με το ρυθμό καρέ της οθόνης, αυτή η τεχνολογία εξαλείφει τα φαινόμενα τρεμοπαίγματος, σχισίματος και χαρίζει απρόσκοπτο παιχνίδι στο χρήστη. Επομένως οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία V-Sync στα παιχνίδια τους για να ταιριάξουν τεχνικά την έξοδο καρέ του GPU με το ρυθμό ανανέωσης των οθονών και έτσι, να αντιμετωπίσουν αυξημένη καθυστέρηση εισόδου. Πέρα από την προσιτή τιμή, η οθόνη Q3279VWF διαθέτει χρόνο απόκρισης 5ms και ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, καθιστώντας την κατάλληλη για τους πιο casual gamers. Οι ανταγωνιστικότεροι gamers FPS / shooter θα πρέπει να αναζητήσουν τις οθόνες AGON της AOC, για υψηλότερους ρυθμούς καρέ από 144Hz έως 240Hz!

   

  Φιλική για τα μάτια σας

  Όπως πολλές οθόνες AOC, έτσι και η Q3279VWF διαθέτει τεχνολογία που μειώνει το τρεμόπαιγμα. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συμβατικές οθόνες οι οποίες χρησιμοποιούν PWM (Pulse Width Modulation) για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, μπορούν να προκαλέσουν κόπωση στα μάτια, λόγω του τρεμοπαίγματος που προκύπτει. Η τεχνολογία χωρίς τρεμόπαιγμα χρησιμοποιεί ένα σύστημα οπίσθιου φωτισμού DC (Direct Current) για μεγαλύτερη άνεση των χρηστών.

   

  AOC Q3279VWF ports.jpg

   

  Τεχνικά χαρακτηριστικά οθόνης Q3279VWF

  Μοντέλο

  Q3279VWF

  Μέγεθος

  31,5”

  Ανάλυση

  2560 x 1440 @ 60Hz

  Πάνελ

  MVA

  Χρώματα

  8 bits + FRC = 10bits

  Φωτεινότητα

  250 cd/m2

  Οπτική γωνία

  178º/178º

  Χρόνος απόκρισης

  5 ms GtG

  Είσοδοι σήματος

  1 x VGA

  1 x DVI Dual Link

  1 x HDMI 1.4

  1 x DisplayPort 1.2

  Headphones jack

  Ηχεία

  Όχι

  VESA Mount

  Όχι

  Ρεύμα

  Εσωτερικά

  Άλλα

  Τεχνολογία FreeSync

  Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ευρώπη

  Νοέμβριος 2017

  Ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης

  €269

   

   


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments

  Να προσθέσω εδώ μια λεπτομέρεια για το FreeSync από την σελίδα της AMD

   

  FreeSync™ Technology | AMD

   

  AOC Q3279VWF           32"            VA               2560x1440          48-75Hz                 via DisplayPort and HDMI              DisplayPort™ HDMI®          

  No

   

  Με λίγα λόγια υποστηρίζει και μέσω HDMI και μέσω DisplayPort, με εύρος λειτουργίας από 48-75Hz(η οθόνη όμως αναφέρει ρυθμό ανανέωσης 60Hz, οπότε είτε υποθέτω με FreeSync πάει πιο πάνω, είτε κάτι άλλο παίζει), ενώ δεν υποστηρίζει LFC (αυτό το "No" στο τέλος την γραμμής).

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...