Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Οικονομικές δυσκολίες κάνουν πιθανή την αναστολή έκδοσης του PC Master

    Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η οικονομική αιμορραγία που προκαλεί το συγκεκριμένο έντυπο, κυρίως λόγω της στροφής της πλειονότητας των αναγνωστών στο δωρεάν ιντερνετικό περιεχόμενο αλλά και (κυρίως) λόγω της αντίστοιχης "στροφής" της διαφήμισης στις διαδικτυακές ατραπούς προβολής, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί.

     

    Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να ολοκληρώσει αυτήν την "περιπέτεια" στον χώρο του PC gaming μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, με τους "τίτλους τέλους" να πέφτουν στο μεθεπόμενο τεύχος, υπ αριθμόν 305. Επειδή όμως κανείς μας, συμπεριλαμβανόμενης της διοίκησης, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από μία τόσο δυσάρεστη εξέλιξη σε ένα περιοδικό που μας κράτησε συντροφιά για τόσα χρόνια και με το οποίο περάσαμε τόσο όμορφα, είτε ως αναγνώστες είτε ως εργαζόμενοι σε αυτό, αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες να δοθεί μία ευκαιρία στους φίλους του PC Master να το "διασώσουν".

     

    Στην ουσία εκπονήθηκε ένα νέο, ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, μοντέλο το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις συνδρομές. Εν ολίγοις ο μόνος τρόπος να συνεχίσει πλέον το PC Master είναι να μετατραπεί σε αποκλειστικά συνδρομητικό έντυπο, χωρίς κυκλοφορία στο περίπτερο.

     

    Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί σημαντικά το "τιράζ" (δηλαδή ο αριθμός των τευχών που τυπώνονται) και θα παρακαμφθεί και το πρακτορείο διανομής, δύο παράγοντες οι οποίοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόστους παραγωγής κάθε τεύχους και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βιωσιμότητα της έκδοσης.

     

    Επιπλέον ο κάθε αναγνώστης θα λαμβάνει στο σπίτι του το περιοδικό, χωρίς να χρειάζεται να "ξεροσταλιάζει" κάθε μήνα στο περίπτερο ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, κάτι που πιστεύω ότι θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους του περιοδικού στην επαρχία.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.