Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Χάρτες Google μπορούν τώρα να σας δείξουν την πιο οικονομική διαδρομή για να φτάσετε στο προορισμό σας

    Αν αναζητήσετε οδηγίες στους Χάρτες Google σήμερα για περιοχή των ΗΠΑ, θα παρατηρήσετε κάτι καινούργιο: Μαζί με την ταχύτερη διαδρομή, ο χάρτης θα δείχνει τη διαδρομή που είναι πιο αποδοτική σε καύσιμα και πόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα με μια μικρή παράκαμψη Το (Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταχύτερη διαδρομή είναι και ο πιο βιώσιμος τρόπος οδήγησης.)

    Το εργαλείο «φιλικό προς το περιβάλλον δρομολόγησης» είναι ένα από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά που η εταιρεία διαθέτει στους καταναλωτές:

    • Όταν αναζητάτε πτήσεις στο Google, θα βλέπετε τις εκπομπές CO2 για κάθε πτήση, με πράσινα σήματα για τις επιλογές χαμηλότερου αποτυπώματος. Το εργαλείο υπολογίζει επίσης τις εκπομπές ανά κάθισμα. Τα καθίσματα πρώτης κατηγορίας έχουν μεγαλύτερο αποτύπωμα αφού καταλαμβάνουν περισσότερο από το αεροπλάνο.
    • Αν βρίσκεστε στις ΗΠΑ και αναζητήσετε οικιακές συσκευές όπως φούρνους, θα δείτε προτάσεις στην καρτέλα Αγορές της Google για τις πιο οικονομικές και βιώσιμες επιλογές.
    • Το Google Finance εμφανίζει τώρα βαθμολογίες βιωσιμότητας για τις εταιρείες, με βάση τα δεδομένα από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP, ενώ το εργαλείο σύντομα θα περιλαμβάνει επίσης μια βαθμολογία βιωσιμότητας για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό σας.
    • Αν αναζητήσετε ξενοδοχεία, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα διαφορετικών ξενοδοχείων.
    • Σε πόλεις που προσφέρουν οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο, σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια νέα επιλογή «lite navigation» που θα επιτρέπει στους ποδηλάτες να βλέπουν εύκολα την πρόοδό τους, τις ενημερώσεις άφιξής τους σε ένα σημείο και το ύψος της διαδρομής χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν συνεχώς την οθόνη του κινητού τους ανοιχτή.
    • Οι πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες μοτοσικλετών και σκούτερ θα επεκταθούν σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
    • Η Nest προσφέρει μια νέα υπηρεσία που θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε τη θέρμανση και την ψύξη στις ώρες που το δίκτυο είναι καθαρότερο ή η ενέργεια είναι λιγότερο δαπανηρή. Μια άλλη επιλογή θα επιτρέψει στους καταναλωτές να αγοράσουν πιστώσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενέργεια που χρησιμοποιούν στο σπίτι.
    • Σε νέους οδηγούς στο Ισραήλ και τη Βραζιλία, η Google δοκιμάζει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση των φαναριών κυκλοφορίας. Σε πρώιμα αποτελέσματα, η παρέμβαση εξοικονομεί κατανάλωση καυσίμου (και χρόνο, αναμονή στα φανάρια) κατά 10% έως 20%.

    Η εταιρεία, η οποία είναι μπροστά στις προσπάθεια μείωσης του αποτύπωμα άνθρακα της, ήθελε να διευκολύνει τα άτομα να κάνουν επίσης πιο βιώσιμες επιλογές. «Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, στόχος μας είναι να κάνουμε τη βιώσιμη επιλογή ευκολότερη επιλογή», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai. «Σε ατομικό επίπεδο, αυτές οι επιλογές μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν τα εργαλεία για να τις κάνουν σε κλίμακα, ισοδυναμούν με μεγάλες βελτιώσεις».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.