Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, τώρα και η λειψυδρία προκαλεί προβλήματα στην παραγωγή chip

    Η κατασκευή προϊόντων chip πυριτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η μονάδα παραγωγής πρέπει να έχει διαθέσιμα όλα τα κατάλληλα αναλώσιμα πάντα. Ένα από τα πιο αναγκαία συστατικά στην κατασκευή πυριτίου είναι το νερό. Σχεδόν κάθε διαδικασία χρειάζεται νερό και πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμο στον κατασκευαστή. Σύμφωνα με την έκθεση που προέρχεται από το Reuters, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και η United Microelectronics Corporation (UMC) αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης νερού. Το νησί της Ταϊβάν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η περίοδος των τυφώνων ήταν μάλλον ήπια και οι ταμιευτήρες νερού βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Υδατικοί περιορισμοί ισχύουν σε ολόκληρο το νησί και οι δεξαμενές στο κέντρο και τις νότιες περιοχές βρίσκονται στο 20%.

     

    Η έλλειψη νερού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις TSMC και UMC, καθώς και οι δύο εταιρείες βασίζονται στη συνεχή ροή νερού προς τις εγκαταστάστεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πυριτίου της Ταϊβάν πραγματοποιεί τώρα μικρές παραγγελίες νερού, που παραδίδονται μέσω υδροφόρων οχημάτων. Η TSMC αναμένει να αντισταθμίσει την έλλειψη νερού με τέτοιες παραγγελίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα έχει σαν συνέπεια επιπρόσθετες ελλείψεις στην αγορά ή αύξηση του κόστους παραγωγής που τελικά θα φτάσει στους καταναλωτές...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.