Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook αποκαλύπτει το νέο του όνομα

    Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε η πιθανότητα αλλαγής ονόματος για την εταιρία Facebook. Το νέο όνομα εικαζόταν ότι θα έχει σχέση με την αυξανόμενη εστίαση του Facebook στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (VR και AR, αντίστοιχα) και σίγουρα η αλλαγή του ονόματος ήταν σχεδόν βέβαιη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης Connect, το Facebook αποκάλυψε ότι το νέο του όνομα θα είναι «Meta».

    «Είμαστε στην αρχή του επόμενου κεφαλαίου για το Διαδίκτυο», είπε ο Mark Zuckerberg σε μια ανάρτηση, «και είναι το επόμενο κεφάλαιο και για την εταιρεία μας. […] Για να αντικατοπτρίσουμε ποιοι είμαστε και το μέλλον που ελπίζουμε να οικοδομήσουμε, είμαι περήφανος που μοιράζομαι ότι η εταιρεία μας είναι πλέον η Meta. Η αποστολή μας παραμένει η ίδια — εξακολουθεί να είναι να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά. Οι εφαρμογές μας και οι επωνυμίες τους δεν αλλάζουν επίσης. Εξακολουθούμε να είμαστε η εταιρεία που σχεδιάζει την τεχνολογία γύρω από τους ανθρώπους».

    Η αλλαγή επωνυμίας έρχεται αφότου το Facebook δέχεται έντονη κριτική για λεπτομέρειες που εκτίθενται στα «Facebook Papers», μια συλλογή εσωτερικών εγγράφων που δημοσίευσε η πρώην διευθύντρια προϊόντων του Facebook, Frances Haugen. Τα έγγραφα περιλάμβαναν πληροφορίες για το πώς το Facebook είχε ξεχωριστά πρότυπα περιεχομένου για χρήστες υψηλού προφίλ, πώς η εταιρεία απέτυχε να λάβει μέτρα κατά των εξτρεμιστικών κοινοτήτων που οργανώνονταν στις πλατφόρμες του Facebook μετά τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών του 2020 και πώς η εσωτερική έρευνα της εταιρείας αναφέρει ότι το Facebook είναι επιβλαβείς για την ευημερία των νέων.

    Το νέο όνομα ισχύει μόνο για το Facebook της εταιρείας, όχι για το Facebook το δίκτυο κοινωνικών μέσων. Το Instagram, το WhatsApp και τα άλλα ακίνητα της εταιρείας διατηρούν τις υπάρχουσες μάρκες τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.