Jump to content



  • yanni
    yanni

    Gigabyte και ASUS στην κορυφή των κατασκευαστών μητρικών για το πρώτο τρίμηνο του 2015

    .
    Η Gigabyte κατάφερε να πουλήσει 4,7-4,8 εκατομμύρια μητρικές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με την ASUS να ακολουθεί έχοντας πουλήσει 4,5 εκατομμύρια μητρικές. Η ASRock και η MSI αναμένεται να πουλήσουν περίπου 2,8-3,2 εκατομμύρια μητρικές στο πρώτο μισό του έτους. Πάντως κανείς από τους δύο κορυφαίους κατασκευαστές δεν αναμένεται να πιάσει το νούμερο των 20 εκατομμυρίων μητρικών μέσα στο έτος, όπως υπολόγιζαν, ενώ και οι άλλες δύο εταιρίες, αναμένεται να πουλήσουν λιγότερες από 6,5 εκατομμύρια μητρικές σε όλο το έτος. ECS και Biostar επίσης αναμένουν να πουλήσουν λιγότερες μητρικές. Πάντως η ASUS και η Gigabyte δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε πόλεμο τιμών, μιας και επικεντρώνονται περισσότερο στην κερδοφορία, παρά στην αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά.

     


    mobo companies

     


    Τα προβλήματα στην Ευρώπη με το ευρώ και το γεγονός ότι έχουν καλυφθεί οι ανάγκες για νέα PCs στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, όπου Gigabyte και ASUS έχουν το 80% της αγοράς, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη πίεση που δέχονται τα PCs από τα tablets και τα smartphones, έχουν οδηγήσει γενικότερα σε μείωση της ζήτησης για νέες μητρικές. Μένει να δούμε αν η παρουσίαση του Skylake από την Intel στο δεύτερο μισό του έτους, θα αναθερμάνει κάπως την αγορά. Ήδη πάντως οι εταιρίες ψάχνουν και άλλες αγορές για να βελτιώσουν τα έσοδά τους, με την MSI να επικεντρώνεται στα gaming laptops και η ASRock στην αγορά των IPC servers.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.