Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    WT:Social. Το νέο κοινωνικό δίκτυο του συνιδρυτή της Wikipedia, που προσανατολίζεται στο περιεχόμενο και όχι στις διαφημίσεις και στην παρακολούθηση των χρηστών

    Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στο Facebook με ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το WT:Social. Ο προσανατολισμός του νέου δικτύου είναι η ανάδειξη του περιεχομένου των χρηστών αντί των διαφημίσεων ή του επιχορηγούμενου περιεχομένου.

     

    Ο Jimmy Wales, υπόσχεται ότι κάθε χρήστης, που θα εγγράφεται στην υπηρεσία, μπορεί να νιώθει ασφαλής για τα δεδομένα του, καθώς αυτά θα προστατεύονται και δεν θα πωλούνται σε τρίτα μέρη. Το WT:social δεν θα έχει διαφημίσεις, ούτε και αλγόριθμους όπως το Facebook που δίνουν έμφαση σε περιεχόμενο που είναι επιχορηγούμενο ή λαμβάνει μεγάλη διάδραση από τους χρήστες. Αντίθετα, θα δείχνει στους χρήστες το νεώτερο περιεχόμενο. 

     

    Σύμφωνα με το tweet του Wales, η νέα πλατφόρμα έχει ήδη 160.000 χρήστες και ο ρυθμός εγγραφών δεν μειώνεται. Επίσης αναφέρει ότι η νέα πλατφόρμα θα είναι κατά πολύ διαφορετική από τα Facebook και Tweeter, καθώς το φαινόμενο της προώθησης χαμηλής ποιότητας περιεχομένου οφείλεται εν πολλοίς στην υποστήριξή του από τα χρήματα των διαφημίσεων και των χορηγιών.

     

    "Το Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν έσοδα βασιζόμενα στον χρόνο που παραμένουν οι χρήστες σε αυτά διαβάζοντας και κάνοντας κλικ σε διαφημίσεις. Η διάδραση των χρηστών έχει προτεραιότητα μεγαλύτερη από την ποιότητα", δηλώνει ο δημιουργός του WT:Social. 

     

    Εσείς θα το δοκιμάσετε;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.