Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα αποκαλύψει το "AI Update" των Windows 11 και το Surface με Arm, στις 20 Μαΐου

      Ο AI Explorer θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία των Windows, αποκλειστικά σε υπολογιστές Arm

    Η Microsoft ετοιμάζεται για μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 που θα αλλάξει το παιχνίδι, με σημαντική έμφαση στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Προγραμματισμένη για μια ειδική εκδήλωση στις 20 Μαΐου, η εταιρία  σκοπεύει να ανοίξει την αυλαία για τα Windows 11 με τεχνητή νοημοσύνη, παράλληλα με το ντεμπούτο του νέου Surface με επεξεργαστή Arm. Μεταξύ των αναμενόμενων χαρακτηριστικών είναι το AI Explorer, ένα πρωτοποριακό εργαλείο που μετατρέπει τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών σε μνήμη με δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

     

    Το AI Explorer υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την παραγωγικότητα των χρηστών, επιτρέποντας την απρόσκοπτη λειτουργία αναζήτησης σε εφαρμογές, συνομιλίες, έγγραφα, ιστοσελίδες και εικόνες. Ωστόσο, πρόσφατες αποκαλύψεις υποδηλώνουν ότι αυτή η πρωτοποριακή λειτουργία θα είναι αποκλειστική για τους νέους υπολογιστές με βάση το Arm, σηματοδοτώντας μια στρατηγική κίνηση της Microsoft για την ενίσχυση της υιοθέτησης της αρχιτεκτονικής. Οι απαιτήσεις συστήματος για το AI Explorer, συμπεριλαμβανομένων μιας CPU ARM64, 16GB RAM, 225GB αποθηκευτικού χώρου και μιας NPU Qualcomm Snapdragon X Elite, υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρείας σε συσκευές που τροφοδοτούνται με Arm.

     

    Ενώ αυτές οι απαιτήσεις είναι προς το παρόν ενσωματωμένες στο RTM build της έκδοσης 24H2 των Windows 11, παραμένει η πιθανότητα αλλαγών στο μέλλον, ιδιαίτερα καθώς η Intel και η AMD βελτιώνουν τις επιδόσεις των μονάδων νευρωνικής επεξεργασίας (NPU). Παρ' όλα αυτά, αυτή η αποκλειστικότητα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για την Intel, η οποία έχει προωθήσει την έννοια των υπολογιστών AI με τα τσιπ Core Ultra. Οι πρώιμοι χρήστες συστημάτων που βασίζονται στην Intel ενδέχεται να χάσουν το πλήρες δυναμικό των δυνατοτήτων AI των Windows 11.

     

    Το 2024 προαναγγέλλει την άνοδο των Windows on Arm, με τη Microsoft να διπλασιάζει τις προσπάθειές της στην πλατφόρμα για να την καθιερώσει ως έναν τρομερό ανταγωνιστή στο οικοσύστημα των Windows. Τα επερχόμενα τσιπ Snapdragon X Series της Qualcomm είναι σε θέση να ανταγωνιστούν το πυρίτιο της σειράς M της Apple και να ξεπεράσουν τις τελευταίες προτάσεις Core Ultra της Intel τόσο σε συγκριτικά στοιχεία επιδόσεων όσο και αποδοτικότητας. Με την απόφαση της Microsoft να προσφέρει αποκλειστικά τους επερχόμενους καταναλωτικούς υπολογιστές Surface με τσιπ Arm, η εταιρεία σηματοδοτεί ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός στη συνεργασία της με την Qualcomm και την εμπιστοσύνη της στο μέλλον των Windows on Arm. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις καθώς η Microsoft αποκαλύπτει τις τελευταίες καινοτομίες της στις 20 Μαΐου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Windows Central
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.