Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Python έρχεται στο Microsoft Excel

    Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας δημόσιας προεπισκόπησης της Python in Excel, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν κώδικα Python απευθείας σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Αυτό θα επέτρεπε στους αναλυτές δεδομένων, τους μηχανικούς, τους εμπόρους και τους φοιτητές που μαθαίνουν την επιστήμη των δεδομένων να εργάζονται με κώδικα Python για να εκτελούν σύνθετη στατιστική ανάλυση, προηγμένες οπτικοποιήσεις, προγνωστικές αναλύσεις και μηχανική μάθηση στο Excel. 

     

    Οι χρήστες θα μπορούν να εισάγουν κώδικα Python απευθείας σε κελιά χρησιμοποιώντας τη νέα συνάρτηση =PY, καθώς η Python θα ενσωματωθεί απευθείας στο πλέγμα του Excel, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό. 

     

    Η Microsoft εξηγεί ότι η νέα λειτουργία αξιοποιεί τη διανομή Python Anaconda, μια επιχείρηση που απευθύνεται σε επιστήμονες και μηχανικούς δεδομένων και είναι επίσης φιλική προς τους αρχάριους. Το Anaconda περιλαμβάνει πολλές προ-συσκευασμένες βιβλιοθήκες και πακέτα όπως τα pandas, Matplotlib, scikit-learn, NumPy και SciPy. 

     

    Ως ασφαλής λειτουργία, η Microsoft αναφέρει ότι η Python in Excel εκτελείται στο Microsoft Cloud με enterprise-level ασφάλεια στο πλαίσιο της εμπειρίας του Microsoft 365. Αυτό σημαίνει ότι ο κώδικας εκτελείται στο Microsoft Cloud και όχι τοπικά, σε ένα απομονωμένο δοχείο που χρησιμοποιεί Azure Container Instances και ξεχωριστά από άλλες διεργασίες για να μειωθεί ο κίνδυνος μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. 

     

    Τα δεδομένα στα βιβλία εργασίας των χρηστών ελέγχονται μέσω των συγκεκριμένων συναρτήσεων xl()και =PY() για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι ασφαλή και ότι εκτελούνται μόνο εξουσιοδοτημένες λειτουργίες. 

     

    Η δημόσια προεπισκόπηση της ενσωμάτωσης της Python στο Microsoft Excel θα είναι διαθέσιμη στους Microsoft 365 Insiders χρησιμοποιώντας το κανάλι Beta στο Excel για Windows.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Eugene Mymrin/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.