Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μπορεί το νέο λογισμικό της Microsoft να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν να διαβάζουν;

    Η Microsoft ανακοίνωσε το Reading Coach (βίντεο), λογισμικό που επιτρέπει στα παιδιά να εξασκούνται στην ανάγνωση και να λαμβάνουν εξατομικευμένα σχόλια. Το Reading Coach θα ενσωματωθεί στα Word Online, OneNote, Teams, Forms και σε πολλά άλλα μέρη στο M365 αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

    Η ανακοίνωση του Reading Coach έρχεται 15 χρόνια μετά από μια εργασία του 2007 από υπαλλήλους της Microsoft Research που περιέγραφε ένα Automatic Children's Reading Tutor, ο οποίος μπορούσε να παρακολουθεί την προφορική ανάγνωση των παιδιών σε σχέση με τα κείμενα ιστοριών, να ανιχνεύει λάθη ανάγνωσης, να μετράει το επίπεδο της αναγνωστικής ευχέρειας, να διαγνώσει τη φύση των σφαλμάτων και να παρέχει σχόλια για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης. Η ίδια ομάδα της Microsoft περιέγραψε σε ένα έγγραφο του 2008 μια υλοποίηση του λογισμικού Automatic Reading Tutor σε ένα PDA με Windows Mobile 6, το οποίο ονόμασαν "Reading Coach".

    Το 2022 Reading Coach της Microsoft έρχεται μετά την κυκλοφορία του βοηθητικού λογισμικού ανάγνωσης από ανταγωνιστικές προς αυτή εταιρίες - το Reading Sidekick της Amazon και το Read Along της Google. Οι προσπάθειες για τη χρήση λογισμικού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων πρώιμης ανάγνωσης δεν είναι καθόλου καινούριες - το 1994, οι ερευνητές της CMU περιέγραψαν μια εφαρμογή NeXT του A Prototype Reading Coach that Listens ως μέρος του Project LISTEN - αν και η ευρεία υιοθέτηση του αποδείχτηκε μη εφικτή.

    Αλλά με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα σχολεία που αναζητούν τρόπους να βοηθήσουν τους μαθητές να προλάβουν την ημιτελή μάθηση από την πανδημία και την 1 προς ένα εκπαίδευση μέσω υπολογιστή για τους περισσότερους μαθητές, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πραγματικά διαφορετικά αυτή τη φορά; Όταν έρθει η σχολική χρονιά 2022-23, το Reading Coach της Microsoft θα δοκιμαστεί και θα δούμε αν τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την εταιρία ή όχι.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.