Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το CERN Πρωτοπορεί στη Δημοσιοποίηση Λογισμικού και Υλικού με το Νέο Γραφείο Ανοιχτού Κώδικα (OSPO)

      Το CERN ανακοινώνει το OSPO για τη δημοσίευση ανοικτού κώδικα στην επιστήμη και στη βιομηχανία

    Το CERN ανακοινώνει την εγκατάσταση του Γραφείου Ανοιχτού Κώδικα (OSPO), ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στοχεύει στην ενίσχυση της δημοσιοποίησης λογισμικού και υλικού. Στο πλαίσιο της κοινότητας του CERN, η πρακτική του ανοικτού κώδικα θεωρείται ο κανόνας, καθώς η δημοσίευση εργασιών υπό άδειες που επιτρέπουν τη χρήση, τη μελέτη του πηγαίου κώδικα, την αναδιανομή και την κοινή βελτίωση προωθεί διαφανείς και συμπεριληπτικές ερευνητικές πρακτικές.

     

    Το OSPO προσφέρει υποστήριξη σε μέλη του προσωπικού και χρήστες, παρέχοντας πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές, εργαλεία και συστάσεις. Με εκπροσώπους από όλους τους τομείς του CERN, συγκεντρώνει ειδίκευση στον τομέα του ανοικτού κώδικα. Επιπλέον, το OSPO θα αλληλεπιδρά με εξωτερικούς συνεργάτες με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του CERN ως πρωτοπόρου στον ανοικτό κώδικα.

     

    Η ανοικτή πηγή αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ανοικτής επιστήμης, ενισχύοντας μια από τις βασικές φιλοδοξίες του CERN: το να μοιραζόμαστε τη γνώση μας με τον κόσμο. Στόχος είναι η επέκταση της επιρροής των έργων ανοικτού κώδικα από το CERN προς όφελος της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας και της κοινωνίας γενικότερα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το OSPO στο Open.Source@cern.ch.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.