Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nintendo καταθέτει μήνυση κατά του Yuzu για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων

      Η Nintendo κατηγορεί τη Yuzu για τα πειρατικά αντίγραφα του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

    Η Nintendo έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των δημιουργών του Yuzu, ενός εξομοιωτή Nintendo Switch ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Rhode Island τη Δευτέρα. Η μήνυση των 41 σελίδων στοχεύει συγκεκριμένα την Tropic Haze, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το Yuzu, και αναφέρεται σε ένα άτομο γνωστό ως Bunnei, ο οποίος ηγείται της ανάπτυξης του εξομοιωτή.

     

    Το Yuzu, που κυκλοφόρησε το 2018, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια Nintendo Switch σε Windows PC, Linux και συσκευές Android. Η νομική αγωγή της Nintendo υποστηρίζει ότι το Yuzu εκτελεί κωδικούς που παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αποκρυπτογράφησης μέσω ενός "παράνομα αποκτηθέντος αντιγράφου των prod.keys". Η αγωγή υποστηρίζει ότι η αποκρυπτογράφηση του Yuzu είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την αναπαραγωγή μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων παιχνιδιών σε υπολογιστές και συσκευές Android.

     

    Ενώ οι ίδιοι οι εξομοιωτές δεν είναι απαραίτητα παράνομοι, η Nintendo ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος χρήσης του Yuzu. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Yuzu έχει προκαλέσει ζημιές, επικαλούμενη την πρόωρη διαρροή του "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", η οποία συνέβη σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Nintendo ισχυρίζεται ότι περισσότερες από 1 εκατομμύριο μη εξουσιοδοτημένες λήψεις του πειρατικού παιχνιδιού πραγματοποιήθηκαν πριν από την κυκλοφορία του, με πάνω από το 20% των συνδέσμων λήψης να κατευθύνουν τους χρήστες στο Yuzu.

     

    Η Nintendo ισχυρίζεται ότι έχει δαπανήσει σημαντικούς πόρους για την καταπολέμηση της παράνομης αντιγραφής, εμπορίας, πώλησης και διανομής των παιχνιδιών της Switch. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι το Yuzu παράγει περίπου 30.000 δολάρια το μήνα στην πλατφόρμα Patreon από περισσότερους από 7.000 προστάτες, με τουλάχιστον 50.000 δολάρια να κερδίζονται από πληρωμένες λήψεις του Yuzu. Η Nintendo ισχυρίζεται ότι το Patreon της Yuzu είδε διπλασιασμό των πληρωμένων μελών μεταξύ 1ης και 12ης Μαΐου, που συνέπεσε με την κυκλοφορία του "Tears of the Kingdom".

     

    Με τη νομική αγωγή επιδιώκεται το κλείσιμο του εξομοιωτή Yuzu και ζητείται αποζημίωση από τους προγραμματιστές. Η Nintendo έχει ιστορικό στη λήψη νομικών μέτρων για την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας, κερδίζοντας αγωγές εναντίον ιστοσελίδων πειρατικών παιχνιδιών και ατόμων που εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες που σχετίζονται με τις πλατφόρμες παιχνιδιών της. Το Polygon επικοινώνησε τόσο με τη Nintendo όσο και με την Tropic Haze για να σχολιάσει την αγωγή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.