Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Chrome 113 παρέχει επιτέλους υποστήριξη WebGPU, επιτρέποντας 3D γραφικά υψηλής απόδοσης στο διαδίκτυο

      Καλύτερες επιδόσεις υπόσχεται η σύμπραξη που δημιούργησε το WebGPU

    Η ομάδα του Google Chrome ανακοίνωσε την κυκλοφορία του API WebGPU για 3D γραφικά υψηλής απόδοσης και παράλληλους υπολογισμούς δεδομένων στο διαδίκτυο. Το νέο API είναι πλέον διαθέσιμο από προεπιλογή στον Chrome 113, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στο κανάλι Beta και σύντομα θα φτάσει σε όλους τους χρήστες στο κανάλι Stable.

    Το WebGPU είναι ένα νέο διαδικτυακό πρότυπο και σύνολο εντολών για γραφικά και υπολογισμούς με επιτάχυνση υλικού, το οποίο αναπτύχθηκε από μηχανικούς της Google, της Apple, της Mozilla, της Microsoft και άλλων εταιρειών. Όπως τα DirectX, Metal και Vulkan, το WebGPU επιτρέπει το rendering απευθείας σε μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), με πρόσβαση σε πιο προηγμένα χαρακτηριστικά (σε αντίθεση με το WebGL). Η WebGPU υπόσχεται μείωση του φόρτου εργασίας JavaScript για τα ίδια γραφικά και υπερτριπλάσιες βελτιώσεις στις διεπαφές των μοντέλων μηχανικής μάθησης.

    Οι developers μπορούν να σχεδιάζουν εικόνες χρησιμοποιώντας το WebGPU με πολύ λεπτομερείς σκηνές και πολλά διαφορετικά αντικείμενα (μοντέλα CAD, για παράδειγμα), να εκτελούν προηγμένους αλγορίθμους για τη σχεδίαση ρεαλιστικών σκηνών και να εκτελούν μοντέλα μηχανικής μάθησης πιο αποτελεσματικά με καλύτερη πρόσβαση στη GPU.

    Το νέο API είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από έξι ετών κοινής ανάπτυξης (ο αρχικός σχεδιασμός αναπτύχθηκε το 2017). Η πρώτη εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη στο Chrome, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν ο Firefox και ο Safari. Το WebGPU υποστηρίζει υπολογιστές Windows με DirectX 12, macOS και ChromeOS με υποστήριξη Vulkan. Η Google αναφέρει ότι η υποστήριξη Android και Linux θα φτάσει σύντομα.

    Οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν περισσότερα για την υποστήριξη WebGPU στο Google Chrome σε μια δημοσίευση στο επίσημο blog του Chrome Developers. Περιλαμβάνει επίσης συνδέσμους προς πρόσθετους πόρους, όπως προδιαγραφές του W3C, βέλτιστες πρακτικές, τεκμηρίωση MDN κ.λπ.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.