Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    RedMonk: Η δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού

    Η εταιρία ανάλυσης RedMonk δημοσίευσε την πρόσφατη τριμηνιαία κατάταξη δημοφιλών γλωσσών προγραμματισμού. Η εταιρία υποστηρίζει ότι  «Η ιδέα δεν είναι να προσφέρει μια στατιστικά έγκυρη αναπαράσταση της τρέχουσας χρήσης, αλλά μάλλον να συσχετίσει τη συζήτηση και τη χρήση της γλώσσας σε μια προσπάθεια εξαγωγής γνώσεων για πιθανές μελλοντικές τάσεις υιοθέτησης».

    Η μεθοδολογία τους στηρίζεται στην εξαγωγή των ταξινομήσεων γλωσσών από το GitHub και το Stack Overflow και στον συνδυασμό τους για μια κατάταξη που επιχειρεί να αντικατοπτρίζει την έλξη κώδικα (GitHub) και συζήτησης (Stack Overflow). Ακολουθούν τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου:

    1. JavaScript
    2. Python
    3. Java
    4. PHP
    5. C#
    6. CSS
    7. C++
    7. TypeScript
    9. Ruby
    10. C
    11. Swift
    12. R
    12. Objective-C
    14. Shell
    15. Scala
    15. Go
    17. PowerShell
    17. Kotlin
    19. Rust
    19. Dart

     

    lang.rank_.622.png


    Όπως έχει γίνει ο κανόνας πλέον με την κατάταξη, η αλλαγή στην κατάταξη είναι ολοένα και πιο σπάνια. Εκτός από μερικές περιπτώσεις, το top 20 ήταν σταθερό για πολύ καιρό. Όπως εικάζεται, φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η υπόθεση μιας προσωρινής ισορροπίας χρήσης της γλώσσας προγραμματισμού υποστηρίζεται από τα στοιχεία.

    Παρόλο που είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμούμε τη σημασία οποιασδήποτε μεμονωμένης μέτρησης ή κατάταξης, συμπεριλαμβανομένης αυτής, αξίζει να σκεφτούμε την ηλικία της κάθε μετρούμενης γλώσσας. Το Go, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια. Η Rust πριν 12 χρόνια. η Dart και Kotlin 11 χρόνια, η TypeScript 10 χρόνια και ακόμη και η σχετικά νεαρή Swift είναι διαθέσιμη εδώ και οκτώ χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.