Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ενεργοποιήθηκε το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη

      Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπορεί να τροφοδοτήσει 300.000 σπίτια για δύο ώρες

    Αυτό που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες στην Ευρώπη, άρχισε να λειτουργεί κοντά στο Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η εγκατάσταση εκεί, που λέγεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 σπίτια για δύο ώρες, μπήκε στο ενεργειακό δίκτυο στην Αγγλία, τη Δευτέρα. Η κυκλοφορία του έγινε τέσσερις μήνες νωρίτερα από το σχεδιαζόμενο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πιθανές ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα. Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Harmony Energy, χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατασκευασμένη από την Tesla.

    Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες συγκρατούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάρκα, και την απελευθερώνουν σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

    Η εγκατάσταση έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας έως και 196 MWh σε έναν μόνο κύκλο. Έχει κατασκευαστεί δίπλα στον υποσταθμό Creyke Beck του εθνικού δικτύου ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος θα συνδεθεί με το Dogger Bank, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, όταν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Βόρεια Θάλασσα αργότερα αυτή τη δεκαετία.

    Ο Peter Kavanagh, διευθυντής της Harmony Energy, δήλωσε: «Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες είναι απαραίτητα για την απελευθέρωση του πλήρους δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζουμε ότι αυτό το συγκεκριμένο θα αναδείξει το Yorkshire ως ηγέτη στις λύσεις πράσινης ενέργειας. Αυτά τα έργα δεν υποστηρίζονται από επιδότηση φορολογουμένων και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συμβολή στη μετάβαση στο Net Zero, καθώς και στη διασφάλιση της μελλοντικής ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και μειωμένης εξάρτησης από εισαγωγές ξένου φυσικού αερίου».

    Το σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Tesla για να ταιριάζει με την προσφορά ενέργειας στη ζήτηση, επρόκειτο να ενεργοποιηθεί σε δύο στάδια τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023.

    Η Harmony είπε ότι προώθησε την έναρξη λειτουργίας «για να υποστηρίξει το εθνικό δίκτυο ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειές του να παρέχει σταθερή και ασφαλή ενέργεια στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δύσκολης χειμερινής περιόδου».

    Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ελλείψεων ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της διακοπής του εφοδιασμού με φυσικό αέριο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: HARMONY ENERGY
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.