Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Εταιρείες στην Κίνα μπορούν να «προσλάβουν» ένα εικονικό άτομο για περίπου 14 χιλιάδες δολάρια το χρόνο

      Από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι τη βιομηχανία ψυχαγωγίας στην Κίνα, πληρώνουν αδρά για εικονικούς υπαλλήλους

    Η τεχνική εταιρεία Baidu είπε ότι ο αριθμός των project "εικονικών ανθρώπων" έχει διπλασιαστεί από το 2021, με ένα ευρύ φάσμα τιμών από μόλις $2.800 έως $14.300 ετησίως. Οι εικονικοί άνθρωποι είναι ένας συνδυασμός κινούμενων σχεδίων, ήχου και μηχανικής μάθησης, που δημιουργούν ψηφιοποιημένα ανθρώπινα όντα που μπορούν να τραγουδήσουν και ακόμη και να αλληλεπιδράσουν στον πραγματικό κόσμο. Ενώ αυτά τα ψηφιακά όντα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και σε διαδικτυακούς τόπους στις ΗΠΑ, εμφανίζονται όλο και περισσότερο στον κυβερνοχώρο της Κίνας.

    Μερικοί αγοραστές εικονικών ανθρώπων περιλαμβάνουν εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τοπικά συμβούλια τουρισμού και κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Li Shiyan, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης εικονικών ανθρώπων και ρομποτικής της Baidu.

    Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, το κόστος έχει μειωθεί κατά περίπου 80% από πέρυσι, είπε. Κοστίζει περίπου 100.000 γουάν ($14.300) το χρόνο για ένα τρισδιάστατο εικονικό άτομο και 20.000 γουάν για ένα δισδιάστατο.

    Ο Li αναμένει ότι η βιομηχανία εικονικών προσώπων συνολικά θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 50% ετησίως μέχρι το 2025.

    Η πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα σχέδιο για τη δημιουργία δημοτικής βιομηχανίας εικονικών ανθρώπων σε μια βιομηχανία που αποτιμάται πάνω από 50 δισεκατομμυρία γουάν έως το 2025. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν επίσης την ανάπτυξη μιας ή δύο «κορυφαίων επιχειρήσεων εικονικών ανθρώπων» με λειτουργικά έσοδα περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια γουάν το καθένα.

    Το περασμένο φθινόπωρο, τα υπουργεία της κεντρικής κυβέρνησης δημοσίευσαν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ενσωμάτωση περισσότερης εικονικής πραγματικότητας – ειδικά στη μετάδοση, την κατασκευή και άλλους τομείς. Το τελευταίο πενταετές σχέδιο της χώρας που αποκαλύφθηκε πέρυσι περιλάμβανε μια έκκληση για περισσότερη ψηφιοποίηση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Visual China Group | Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.